Et stort livsverk skapte et lite paradis

Sol, sjø og spektakulær natur. De små Embiez-øyene er et paradis midt i virkeligheten. Alt er lagt til rette for å gi deres sjøfarende besøkende en opplevelse for livet, og den eksentriske spritkongen Paul Ricards ånd vil for alltid sveve over øyene som en mild mistral.

Publisert Sist oppdatert

Å skulle fortelle om vårt besøk på denne fantastiske, fredfulle plett på vår vakre jord uten å snakke om eieren, vil ikke være mulig. 

Paul Ricard var en av Frankrikes mest berømte og eksentriske menn. Han bygde sitt imperium på alkoholimport og spritproduksjon, og står selv bak Frankrikes kanskje mest berømte spritmerker, Pernod og Ricard. I dag regnes han som pastisens far; han var den som utviklet det lokale provençalske brennevinet til å bli Frankrikes nasjonaldrikk. Han ble regnet som en av pionerene i bruken av reklame og sponsing, og har gjennom sin interesse for sport også bygget en av Frankrikes mest brukte racerbaner. Han var personlig venn med mange av verdens mest berømte malere og kunstnere, og fusket selv i faget. 

Paul Ricard var på mange måter en rebell og nytenker, men også erkekonservativ og labil i humøret. Han opponerte mot styre og stell, og i sin pure ungdom red han rundt på hest og skjelte og smelte på myndighetene fordi de nektet ham å utvikle forskningen på anis-frøenes fortreffelige virkning på mennesker og alkohol. Han omga seg med folk av samme opportunistiske kaliber som ham selv, og tok vare på sine ansatte ut fra tanken om at overskudd skulle deles med alle. Derfor var det mange av hans ansatte som etter hvert oppdaget at de var blitt rike av å jobbe for Ricard.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS