Erfaren skipper tar roret i KNBF

Kongelig Norsk Båtforbund får en erfaren skipper når Reidar Kjelsrud tar over roret som generalsekretær. At han aldri har vært medlem, ser han på som en styrke.

Publisert Sist oppdatert

Vi treffer Reidar Kjelsrud i Sandvika. Han har bare noen uker igjen før han slutter i sin stilling i Det Norske Veritas og tiltrer som generalsekretær for Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF). Kjelsrud har en CV som man kunne tro er bygd opp stein for stein for nettopp denne stillingen. 

Kjelsrud startet som jollebølle i Larvik og på Nøtterøy. Har du sett ham i skjærgården, har det stort sett vært selvbygde båter. Familien hadde nemlig et lite båtbyggeri som het Sjøbåt AS som drev med utleie av støpeformer og organiserte selvbyggerlag for mange forskjellige typer plastbåter, de meste kjente er Sjømann 22 og Huwa 26. Snekka Sjømann 22 er for øvrig en av Norges mest produserte båter av én og samme type, med en totalproduksjon på over 4500 båter, de fleste selvbygg.

Kjelsrud har også en yrkeskarriere som yrkesfisker i Oslofjorden, som offiser i Sjøforsvaret på en torpedobåt, som båtfører på politibåten i Oslo, som skipssjef på kystvaktskip, som presse- og informasjonsansvarlig, som markedssjef og de siste tre årene med salg i Norske Veritas.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS