Er dette Norges kuleste bruktbåt?

Er du på jakt etter noe helt annerledes? Kystverket er i ferd med å fornye losbåtflåten, og nå legges søstefartøyene «Los 093» og «Los 094» snart ut for salg.

Publisert

Båtene har vært stasjonert i Ålesund og Lødningen i 30 år, og de vel 43 fot lange fartøyene er eksepsjonelt solide og velutstyre arbeidhester som tåler det meste av det kysten måtte by på av lumske værforhold - og ikke minst all julingen de får ved bordingsoperasjoner.

Begge båtene er bygget i aluminium ved Fjellstrand på slutten av 70-tallet etter klassetypen «+100 A1 Norwegian coastal service», og er ganske like med unntak av enkelte detaljutførelser. Båtene er på 23 bruttotonn, de er 13,3 meter lange og 4,39 meter brede. Maskinene er 2 x 324 Hk Detroit diesel, koblet mot doble Allison gir.

Det er ingen begrensinger på hvem Kystverket kan selge båtene til, og alle kan dermed legge inn bud på de to tøffe arbeidshestene så lenge statens rutiner for anbud følges. Visningene er siste halvdel av oktober, og budfristen er 5. november.

Salget av de to gamle losbåtene skjer til høystbydende, men Kystverket forbeholder seg retten til å avvise «skambud». Og - de som vurderer å ta en kikk på båtene må også være oppmerksom på at at en prøvetur er utelukket siden siden båtene i dag ikke har gyldige sertifikater etter Kystverkets interne regler.

Kystverket regner likevel ikke med at dette skal skape problemer for salget:

 - Vi har tidligere hatt kontakt med flere som har vært interessert i kjøp av losbåter, så det virker som om interessen for denne type fartøy er stor, sier teknisk sjef for losfartøy, Jan Eirik Tveit til kystvverket.no

Begge foto: Kystverket

Powered by Labrador CMS