En stille kjempe

Lavt forbruk, sterk, stille, lett og ikke et feilslag. Etter nesten 70 timer og syv måneder på vannet med Suzukis DF 175 hk arbeidshest, er vi tilbøyelig til å rulle terningen til sekser.

Publisert

Vi har langtestet Suzukis nye DF 175 hk gjennom sesongen 2011. Konklusjonen kan vi røpe med det samme. Motoren, som er en 2,8 liters rekkefirer, ga oss ingen negative overraskelser, bare fine trygge dager under en særdeles utrygg sommerhimmel.

Motoren fremstår som en skikkelig arbeidshest. Det store motorvolumet gjør at den jobber stille og lett under alle forhold. Den er såpass sterk at vi med vår lettdrevne katamaran-rib raskt fant ut at den beste propellen faktisk var den originale stålpropellen som fulgte med. Vi klarte ny fartsrekord for denne båten med hele 41 knop.

Vi ble veldig positivt overrasket over forbruket. Ved 40 knop hadde vi et maksforbruk på 58,4 liter. Ved å senke farten til 30 knop ble bensinforbruket nesten halvert, og vi noterte oss et gjennomsnittforbruk på 30 liter med originalpropellen.

Les vår firesiders test om denne motoren i Båtlivs store sommernummer som kommer i salg 27 juni. Til abonnenter allerede 21. juni. Der kan du også lese vår store test om hva som kommer best ut av drev eller aksling i båt. Fra sommermenyen kan vi friste med at, -sex om bord, er utfordrende men veldig moro.

Powered by Labrador CMS