En skikkelig rovfisk for fritidsfiskere

I fjor lanserte Beneteau sin Barracuda 9, med skrog fra Antares 880. På Båter i Sjøen står byggenummer tre av Barracuda 7 med splitter nytt skrog.

Publisert

Båter i Sjøen/Sandvika: Beneteaus Barracuda-serie er et forsøk fra det franske verftet å komme med noe som kan ligne på de robuste Targabåtene. Da Båtliv prøvekjørte Barracuda 9 tidligere i år, erfarte vi at skroget ikke er laget for de samme tøffe forholdene som en Targa, med et skrog som kan slå hardt i bølgene. Men så må det også sies at Beneteau med denne båten opererer i en helt annen prisklasse enn de dyre finnene. Barracuda 9 er bygget på det samme skroget som familiebåten Antares 880.

Derimot har Barracuda 7 fått et nytt skrog, og denne båten sikter produsenten seg spesielt inn på fritidsfiskere. Vi har ikke prøvekjørt det nye skroget, men til sitt bruk er det mange gode løsninger som kan treffe hobbyfiskeren og andre som ønsker en praktisk båt som samtidig er litt tøff at utseende, som en targabåt.

Den norske importøren Erling Sande tror at Barracuda 7 kan bli en viktig båt i det norske markedet for 2013. På messa er det en godt utstyrt båt, med 150 hestekrefters Suzuki på hekken, men uten ekstrautstyr puter på benkene utvendig, lyskaster og pantry er prisen med denne motoren 459.000 kroner. Det er inkludert toalett med septiktank. Til å være en båt på bare sju meter har den fått et stort toalettrom, og det er til og med en grei overnattingsplass i forpiggen. I styrehuset er det sitteplass for tre voksne, og det er skyvedør på begge sider, slik at man kommer seg enkelt ut. På akterdekket er det god plass, og med luskuspakka får du puter og bord. Stangholdere er standard, og på styrbord side, under akterbenken er det egen fiskekum med plexiglass slik at du eventuelt kan se hvordan fangsten har det. Plassen er veldig god på akterdekket, til tross for at det er en båt på bare sju meter, med eget styrehus og til og med grei plass foran styrehuset. Beneteau Barracuda 7 har ingen utekonsoll, men fra før av har Hobby Boat i Bergen montert utekonsoller på tilsvarende båter fra Beneteau, med stor suksess, og vi skal ikke se bort fra at dette også blir mulig med Barracuda 7. 

Vi får opplyst fra den norske importøren at med 150 hestekrefter på hekken gjorde båten 33 knop på vei til messa. Dette bør være nok for de aller fleste, men skulle det være behov for enda mer kraft og fart er den godkjent for opptil 200 hestekrefter.

Powered by Labrador CMS