En norsk lottodrøm

Marex 370 ACC vekker oppsikt i alle havner vi besøker, og mange ville gjerne kjøpt båten om de hadde hatt råd.

Publisert

Store bilde: Stor solseng akter på Marex 370 ACC. Svenner fyr i bakgrunnen.

-    Denne båten vil jeg kjøpe når vi vinner i Lotto, sier Anniken Lorentzen til sin mann Trygve Monsen. Paret er på tur i en Scand Baltic 29 når vi treffer dem i Stavern. I likhet med vår testbåt er dette også en akterkabinbåt, og Scand Baltic er nesten for en norsk folkebåt å regne.

På Båtlivs testtokt denne uka har vi fått besøk av flere Scand Baltic-eiere, som gjerne kunne tenke seg å kjøpe en Marex 370 ACC.

-    Pappa, her vil jeg sove, sier en tenåringsjente og titter opp av akterkabinen.

-    For noen flotte kabiner og bad. Nå blir det nedtur å gå om bord i vår egen båt, sier en kvinne, som inspiserer båten. – Ja, konseptet med walk-around på hele båten er bra, istemmer mannen. Men man kan velge mellom mange båter for 3,5 millioner kroner, legger han ettertenksomt til.

Sommerbåt

Det er ingen tvil om at Marex 370 ACC vekker begeistring hos norske båtfolk. Mange har fått med seg at båten har vunnet priser og fått god omtale i båtblader. Linjer og design faller i smak, og kanskje særlig hos kvinnene.

-    Det er jo en fin sommerbåt, men jeg velger min egen båt for kalde vinterdager, sier en båtnabo i Horten, som nettopp har kjøpt en brukt Hansvik med aktervegg.  Han bruker båten hele året og foretrekker derfor en lukket båt fremfor den åpne løsningen med kalesje hos Marex.

Omtale

Båtliv tester denne uka Marex 370 ACC langs Sørlandskysten. Marex 370 ACC er en akterkabinbåt, som har fått begeistret omtale i europeisk båtpresse siden båten ble lansert høsten 2008. Båten er 37 fot lang, veier syv tonn og er utstyrt med en Volvo Penta D6 turbodiesel som yter 435 hestekrefter.  Standardpris på vår velutstyrte testebåt er 3,4 millioner kroner.

Vi har denne uka kjørt båten på alt fra stille vann til kuling og bølgehøyde på over to meter, og opplevd både sol og regn. Testrapporten kan du lese i Båtliv 7, som er i salg i begynnelsen av september i år.

Powered by Labrador CMS