OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En meter høyere enn tabellen

Vannstanden vil trolig ligge rekordhøyt for denne sesongen i morgen. Slik ser det ut i en bukt på Nesøya  i Asker etter siste ukes uvær.

Publisert

Det har vært mye vær langs hele kysten de siste ukene. Storm og høyvann i kombinasjon har gått hardt ut over mange båter i vinteropplag både på land og på vannet. I morgen, fredag klokken 12 vil vannstanden ligge på det høyeste på Sørlandet og Vestlandet. Den høye vannstanden på en meter kan ventes å vare fire-fem timer før den begynner å synke igjen. På Vestlandet kan den høye vannstanden ventes ved 17-tiden. Dette blir den høyete vannstanden denne sesongen. Hadde det vært enda høyere om månefasen var annerledes. Vannstandtabellen kan du se her.

 Mange båteiere ser ut til å glemme båtene sine så snart vinterpresenningen er lagt på og sommersesongen avsluttet. Etter alle høst- og vinterstormene er det ikke få presenninger som er blåst i stykker. Det er et trist syn å besøke opplagsplassene rundt om i disse dager. Over alt finner man båter med istykkerrevne presenninger, noen har veltet i vaklevorne stativer og andre er blåst på sjøen eller tatt av høyvannet.

         Selv helt inne i den godt beskyttede Oslofjorden har vind og høyvann herjet denne vinteren. Bildet her er tatt på Nesøya i Asker. Her fant vi en haug med små landstedbåter, RIBer og en båttilhenger kastet opp hulter til bulter innerst i en bukt. Vet du hvordan din båt har klart seg? Kanskje er det en god idé å ta en tur til opplagsplassen å se etter båten i blant!

Powered by Labrador CMS