En litt vel realistisk test

Moderne båter er fulle av smarte løsninger, men det er de enkle detaljene som teller. Sealine SC39 burde for eksempel hatt en demper på skyvdøren...

Publisert

Jeg har prøvekjørt nye Sealine SC39 sammen med kollega Jørn Finsrud i Båtliv, og salgssjef Helge Rossebø hos importøren Garstad AS.

Cabincruiseren har en stor skyvedør i glass ut mot dekket, to meter høy, kanskje halvannen meter bred, og sikkert tretti kilo tung.

Smekk!

Etter å ha tatt bilder ute på dekk skulle jeg lukke igjen døren. Båten rullet, jeg grep fatt i karmen, døren kom som en kule, og smekket rett inn høyre pekefinger.

Resultatet ble en knekt finger, og et dypt kutt.

Verftet får beskjed

Klart jeg var klossete. Bare en idiot plasserer neven i åpningen og smeller igjen døren. Men i båt under fart er det sånt som kan skje.

Skuffene i moderne kjøkken har dempere som gjør at de glir langsomt igjen den siste centimeteren. En tilsvarende løsning bør være obligatorisk i båter med tung skyvedør.

- Jeg kommer til å sende en rapport til Sealine om det som skjedde, forteller Helge Rossebø. Og informere alle kunder om at de må huske å låse døren dersom de vil ha den åpen under fart.

Pekefingeren min er pent sydd med fire sting, og er tapet fast til langfingeren. Jeg har fått stivkrampesprøyte og penicillin. Senene holdt. Heldigvis!

Les mer om TV2 Nettavisen som var med Båtliv på prøvekjøring av Sealine SC39 her. Prøvekjøringen kommer i sin helhet i Båtliv nummer 3 i år.

Powered by Labrador CMS