En kulturskatt i vesterled

Snaue halvtimen med hurtigbåt utenfor araberhovedstaden Haugesund ligger øysamfunnet Røvær.

Publisert

På Røvær har båtfolket alt en kan drømme om i lange høst- og vinterdager når en lengter mot sommer og båtliv. Røvær er ikke kun tilgjengelig for folk med egne båter, det er god kommunikasjon med mange daglige anløp av MS Røværfjord, som har base i Haugesund. Øya har trange, flotte kanaler som gjør den både lun og spennende. For båtfolket er det mange flotte steder å legge til, men mest brukt er nok utenfor kulturhotellet og over sundet like ved landhandelen.

ØYA HAR STRAND, volleyballbane, hotell, vandrehjem, lekeplass, ballbinge og masse flott natur. Å gå runden på øya er balsam for sjelen, med utsikt over hav og holmer i alle retninger. Her kan man trives over lengre perioder både med og uten barn; det er noe å gjøre for de fleste. De innbydende rolige kanalene gjør det spennende for både liten og stor å kjøre jolle, eller man kan finne seg et helt eget sted hvor man slipper ut fiskesnøret.

RØVÆR ER ET BILFRITT SAMFUNN med rundt 100 fastboende, og øyfolket jobber hardt med å rekruttere nye innbyggere. Det siste året har innbyggertallet steget med 2-3 familier, noe som ikke er dagligdags for slike små samfunn. At rutebåten har avganger året rundt gir innbyggerne muligheten til å pendle inn til Haugesund. Det er også kveldsavganger som gjør det mulig å ta en tur på byen om de vil. De jobber godt og hardt på øya, og det er en lun og positiv atmosfære. Hjelpen er sjelden langt unna enten man trenger hjelp med å fjerne tau fra propellen eller om man sliter med å finne kaiplass.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS