En halv kilometer båt til Oslofjorden

Sett av 27. september 2010. Går alt etter planen får Oslofjorden da besøk av verdens største cruiseskip med en lengde på en halv kilometer.

Publisert

Turen starter etter planen 4. januar fra Tokyo. Men før gigantskipet i det hele tatt kan legge ut på tur må mye klaffe og foreløpig er den ikke kommet lenger enn på tegnebrettet. Skipet blir hetende «Princess Kaguya», og på selskapets nettside er de dristige nok til å legge ut ruta for 2010, som omfatter 34 havner året rundt. Skipet planlegges å gå i rute året rundt, men det som blir spennende er om båten får plass i Oslo, og vi kan allerede nå anta at det blir trangt i Drøbaksundet.

Får komme om bord

På selskapets nettside opplyses det også at lokale nysgjerrige sjeler også skal få lov til å komme om bord for å se giganten fra innsiden når den ligger til havn, i motsetning til det som er vanlig for cruiseskip i dag. Et av konseptene til «Princess Kaguya» er da at det blir opp til de lokale havnene hva slags kulturell utveksling de kan bidra med.

    – Skipet vil da bli en del av byen vi har lagt til, hvor lokalbefolkningen får tilgang til skipets restauranter, handlesenter, sportsarena og de andre tjenestene, skriver selskapet på sine nettside.

Store lugarer

Skipet vil selvfølgelig ha alle fasiliteter. «Princess Kaguya» vil ha plass til 8400 passasjerer, fordelt på 3600 lugarer. Her blir det lugarstørrelser etter alle ønsker, de største opp mot 200 kvadratmeter med en terrasse på 40 kvadratmeter i tillegg. Lugarene blir i ti forsjellige størrelser, de minste på 18 kvadratmeter.

    Skipet blir en hel by for seg selv, med 15 restauranter, en 300 meter lang handlegate og tre hoteller.

    Den relativt nyåpnede operaen får også konkurranse når skipet anløper. Om bord blir det en stor akustisk konserthall.

«Princess Kaguya»

Lengde: 505 meter

Bredde: 58 meter

Vekt: 450 000 tonn

Antall dekk: 20

Fart: 22 knop

Powered by Labrador CMS