Emil besøker Daftø

Tradisjonen tro måtte vi besøke Daftø Feriesenters barneteater utenfor Strømstad. Norske og svenske skuespillere i skjønn forening  gir i år liv til Emil i Lønneberga.

Publisert

Daftø Feriesenter med sine fem stjerner har gjennom mange år etablert seg i toppskiktet av Europeiske campingplasser. Store svømmebasseng, eget lekeland, sjørøverskip og piratland, røverborger hvor barn og voksne kan gå på oppdagerferd, er bare noen blant mange opplevelser campingen kan tilby sine gjester.

Barnetetateret er likevel blant de best besøkte atraksjonene campingen kan tilby, og i år var det Astrid Lindgrens lille lysårete skøyer Emil som stod øverst på plakaten. En blanding av norske og svenske skuespillere gestalter rollene, og vi må bare si at her er det meget høy kvalitet på både sang og skuespillerkunst. Flere av skuespillerne har stor erfaring fra revyteater, syngespill og det svenskene kaller for ”krogteater”. Cristina Brynildsen som stormforelskede Lina, hadde en fantastisk stemme, og et register i stemmen som gjorde denne ”barnetimen” på Daftø til en minneverdig kveld.

Norske Dag Brandth spilte Alfred, og når hans tolkning av sangen om den fattige bondedrengen avsluttet kvelden, ble det plutselig allsang i amfiet rundt scenen.

Uten Sladrekjerringa Krøsamaja blir det selvfølgelig ikke noe dramatikk i Lønneberga, og Helen Mattsson fra Strømstad la ikke skjul på noe. Spesielt ikke når Emil proklamerte at nå hadde ”tyfisen” kommet til Katthult.      

Stykket om Emil alternerer med sjørøverskuespillet ”Kapten Stålben”, en lokal sjørøverkaptein som herjer de syv hav når Sabeltann er på fjellferie.

 

For fullstendig oversikt over sommerprogrammet, søker du på: http://www.dafto.com/

Powered by Labrador CMS