NYTT: Med appen Embark kan du legge inn bilder og informasjon om steder du har vært til glede for andre.

Bidra til en bedre Skjærgårdsguide

Kartappen Embark er utvidet med en ny funksjon hvor alle kan bidra til å gjøre det enklere å finne steder verdt å besøke langs kysten. 

Publisert Sist oppdatert
NYTT: Skjærgårdsguiden er en ny funksjon i Embark, og den er gratis.

Skjærgårdsguiden heter funksjonen på Embark, og den er gratis. Embark har ambisjoner om å bli sjøens Google Maps, og med godt kartgrunnlag, så ligger det meste til rette. Det gjør et mulig å både navigere, samt å finne attraktive steder på en gang. Appen fungerer både på mobil, nettbrett og PC. Med registrert bruker vil du kunne hente opp dine data og innstillinger avhenging om du bruker Android, iOS, PC eller Mac. 

Del opplevelser

Det ligger en del havner inne i Skjærgårdsguiden allerede, men tjenesten vil bli langt bedre om flest mulig bidrer til å utvikle den. I Skjærgårdsguiden kan også kommersielle aktører legge ut info om sine tilbud, men til en kostnad, slik som Google.

Alt du trenger for å komme i gang er en smarttelefon, nettbrett eller PC med nettilgang. Du må også registrere deg som bruker av Embark. 

Fordelsprogram

Du blir premiert som bidragsyter i Skjærgårdsguiden. Legger du ut noen havner, eller steder av interesse, så vil du få fordeler som låser opp funksjoner andre må betale for. Etter å ha lagt inn fire havner fikk jeg mail fra Embark, som fortalte at jeg var kommet nådd nivå 1 av 4 i Lokalguide-programmet. Nye nivå vil gi deg flere fordeler og låse opp ny funksjonalitet i appen. Nivå 2 gir deg gratis Maritim Værmelding i 30 dager, stod det i eposten. 

Slik går du frem

Det er to muligheter. Du kan opprette ett nytt sted, eller du kan legge til bilder og erfaringer fra et stad som alt er beskrevet. Steder som er beskrevet er markert med et symbol som indikerer om det er snakk om uthavn, gjestehavn, stand osv. Da kan du bare klikke på symbolet, og få opp info, og legge til mer om du har noe på hjertet. 

For å opprette nytt sted man du markere stedet på kartet, og legge til den infoen du ønsker. 

Å legge inn info foregår i fem steg. Steg en skriver du inn navnet på stedet, steg to plasserer du stedet på kartet. Tredje steg velger du en kategori på stedet, fjerde steg beskrives stedet, femte sted kan du kontrollere at det du har lagt inn er riktig, før du publiserer. 

Norsk app

Embark er en navigasjonsapp utviklet i Norge. Appen er basert på HTML5, som gjør at den fungerer på samme måte på alle plattformer, også PCen. Det gjør at du kan sitte hjemme å legge opp ruter, og hente disse på mobilen, eller nettbrettet. Appen er gratis. Så lenge du har mobildekning, så er appen også gratis å bruke. Du kan laste ned kartene, men da må du betale. Du kan laste ned offlinekart for en måned, og det koster 44 kroner. Kartet dekker Norge, og gir tilgang til helt ferske kart. 

Vi tok gründeren Kristin Omholt-Jensen med på en sving på sjøen i juni. Les saken her.

 

INFO: Du legger inn info i fem steg. Dette kan du gjøre på mobil, nettbrett, eller PC.
BONUS: Du får poeng for informasjon du legger til. Dette gir deg tilgang til betalingstjenester i appen.
SOMMER: Du kan laste opp bilder fra stedene du besøker til glede for andre båtbrukere.