På fjorden med navigasjonsappen Embark

Embark er en norskutviklet navigasjonsapp som skiller seg fra konkurrentene på vesentlige punkter. Vi tok gründeren Kristin Omholt-Jensen med på en sving på sjøen.

Publisert Sist oppdatert
ENKELT: Det er langt inn informasjon om havner, og brukere kan fylle på med mer om ønskelig.

– Vi ser oss selv som Google Maps for sjøen, sier Kristin Omholt-Jensen. Embark er hennes baby, et produkt hun mener har klare fordeler i forhold til konkurrentene.

En sosial app

– Appen er bygget fra grunnen av med tanke for å dele. Ideen er at du kan dele steder, ruter og opplevelser med venner. Brukere kan legge inn informasjon i appen til glede for andre båtbrukere, forklarer Omholt-Jensen.

Mye ligger under panseret. Appen er basert på HTML5, som gjør at den fungerer på samme måte på alle plattformer, også PCen. Det gjør at du kan sitte hjemme å legge opp ruter, og hente disse på mobilen, eller nettbrettet.

Fattigmanns AIS

En kul funksjon er at brukerne kan legge inn båtens navn og informasjon, og dele posisjonen med andre. Det gjør at du kan finne venners båter gjennom Embark. Løsningen fungerer som mAIS, og bruker mobil, eller nettbrettets GPS for posisjonering, og sender posisjonen via mobilnettverket.

Embark lager sine egne kart basert på S57-data fra kartverket. Kartene er rene, med tydelige symboler, og utnytter mobilen og nettbrettes høye oppløsning. Appen har også innstillinger for nattnavigasjon, og økt kontrast for navigasjon i sollys.

Gratis online

Appen er gratis. Så lenge du har mobildekning, så er appen også gratis å bruke. Du kan laste ned kartene, men da må du betale. Du kan laste ned offlinekart for en måned, og det koster 44 kroner. Kartet dekker Norge, og gir tilgang til helt ferske kart.

Det er også mulig med AIS. Denne tjenesten er også et tilleggskjøp og koster 169 kroner for et halvt år. Videre er det mulig å kjøpe værtjeneste. Det koster 22 kroner per måned, eller 65 for et halvt år.

Enkelt i bruk

– Vi har forsøkt å skape et rent brukergrensesnitt som er enkelt å bruke. Brukervenneligheten er prioritert høyere enn avanserte funksjoner, forklarer Omholt-Jensen. Hun oppfordrer at alle i familien skal være med på navigeringen, og at navigasjon med et nettbrett både gjør turen tryggere og mer interessant.

– Vi har svært mange jenter registrert som brukere, tall som overrasker båtbransjen. Kanskje det er den sosiale delen som gjør det, forklarer gründeren.

Vi gjør oppmerksom på at Seil & Motor A/S er blant aksjonærene i Embark. Seil & Motor er også eierselskap i Norsk Maritimt Forlag, som blant annet utgir SEILmagasinet og Båtliv.

BLI SETT: Du kan dele din posisjon med andre slik at du blir synlig far andre brukere.På samme måte finner du andre Embark-båter.
KURS: Du kan velge hvordan kartbildet skal vises. Med kurs opp, og kartet i perspektiv, er det lettere å følge med på hvor man er.
GRÛNDER: Kristin Omholt-Jensen står bak appen Embark, en navigasjonsapp med sosiale muligheter.