UR: Franske NKE har utviklet app til Apple Watch som gjør at du kan styre autopiloten fra fordekket, eller se farten fra køya.
SKJERM: Astra har avansert utstyr for WiFi fra båtens data til nettbrett og mobiler. Nå har produsenten også utviklet egen skjerm.
MOBIL: Argonaut henter innholdet fra mobilen og viser dette på en lyssterk og værbestandig skjerm. Det unike er at du via skjermen også kan styre mobilen. Argonaut fungerer kun med Android.
KICKSTARTER: Digital Yacht med Paul Sumper har sparket igang et prosjekt som kan være sterten på en ny standard for elektronikk.
GARMIN: QuickDraw lar deg tegne opp dybdedata på kartet etter modell fra Sonar Charts Live. Systemet fungerer på nyere utstyr og krever kun programvare oppdatering, og at du har et ekkolodd.
7TOMMER: B&G og Simrad lanserer en 7-tommers multiskjerm med berøringsstyring.
BILLIG: Striker fra Garmin er en ny serie ekkolodd. Enheten har GPS, men ikke kart.
APP: T-Matix kobler kjøretøy til internett, og har både sensorer og programvare for å utvikle apper. Nå satser det tyske selskapet på båt også.

Elektronikkbransjen utfordres av små aktører

Fagmessen Mets i Amsterdam viser hva som rører seg i verden av båtutstyr. Her er vårt inntrykk av hva som skjer innen elektronikk for båt.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER