Henger til el-sparkesykkelen

– Jeg så at det var et behov for båtfolket, sier Tom Melby som har designet hengeren. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Elektriske sparkesykler er i vinden, etter at regelverket ble forenklet i fjor. Små elektriske kjøretøy, som elektriske sparkesykler og ståhjulinger, ble sidestilt med sykler. Kravet for elektriske sparkesykler er at de ikke skal gå fortere enn 20 kilometer i timen. I tillegg stilles det krav til bremsekraft, lys og reflekser.

For båtturen kan elektriske sparkesykler være et godt supplement for å komme seg fram på land. De kan legges sammen, og er dermed også relativt lett å stue bort. På et øyeblikk er sykkelen satt sammen igjen, og den har en rekkevidde på opp til to mil, med en maksfart på 20 kilometer i timen.

Båtliv og SEILmagasinet gjennomfører i disse dager test av elektriske sparkesykler til båtbruk. I alt er det sju sparkesykler som testes, som du etter planen kan lese om i bladene som er i salg til sommeren.

En av sparkesyklene som er til test er E-Twow Booster S2. Her har daglig leder Tom Melby av elspark.no også funnet en løsning for å få med seg mer bagasje. Han har besøkt en produsent av sykkelhengere i Tyskland, og fått spesialdesignet et eget hengerfeste sparkesykkelen. Hengerfestet passer hovedsakelig til E-twow, som Melby er forhandler for, men Melby opplyser at den også kan ettermonteres til andre el-sparkesykler.

– Hengeren påvirker ikke kjøreegenskapene, og er lett å pakke sammen, sier Tom Melby, og hekter hengeren av sparkesykkelen. Med noen raske og enkle grep er hjulene tatt av, og vogna er flatpakket.

– Dermed er den lett å stue bort, sier Melby, som for øvrig også selv er båtmann, og har sett behovet og mulighetene. Han har fått utviklet hengere i to forskjellige størrelser, og dette er minste alternativ. På noen sekunder monterer han hjulene på igjen, og fester hengeren til festeanordningen han har fått ettermontert på el-sparkesykkelen.

– Farten påvirkes heller ikke, sier han fornøyd. Han gir gass og tar en demonstrasjonstur med hengeren etter. Prisen for hengeren er rett under fem tusen kroner.

 

FLATPAKKET: Hengeren er lett å stue bort i båten.
FLATPAKKET: Hengeren er lett å stue bort i båten.
Powered by Labrador CMS