Silver Arrow:

Med skrog i 2016 - nå kommer den på hjul

De legendariske racingbilene til Mercedes Benz fra 1934 til 1939 fikk sin gjenoppstandelse i skrogform. Og her er bilen som kom etter Silver Arrow-båten.

Publisert Sist oppdatert

Silver Arrow, eller Silberpfeil på tysk, er navnet som ble gitt av pressen da Mercedes-Benz lanserte de sølvfargede bilene som preget racingbaner i årene fra 1934 til 1939. Bilen satte en fartsrekord med en hastighet på mer enn 300 kilometer i timen i 1937. og den skal ha vært i over 400 kilometer timen.

Nesten 75 år seinere ble det kjent at en båt skulle bygges med inspirasjon fra Mercedes-Benz. Dette var da langt fra den første båten som var inspirert av sportsbiler. Det var da snakk om Arrow 460 Granturismo som siden 2010 var utviklet av designere fra Mercedes-Benz. Dette er designere som har hatt som oppgave å finne andre produkter der det kan være aktuelt å benytte deres designlinjer. Vi snakker da ikke bare om store båter, men også briller, møbler, kofferter og til og med helikopteret Eurocopter EC145.

Arrow 460 - Granturismo ble for første gang vist på Monaco Yacht Show i 2016. Båtliv var om bord i denne båten første gang på Cannes Yachting Festival i fjor, og kunne konstatere at dette er en båt som helt klart tar seg mye bedre ut på tegningen enn i virkeligheten. Praktisk er den i hvert fall ikke, selv om den virkelig ser spekulativ ut fra utsiden. Vurder selv med Båtlivs 360-visning av Silver Arrow nederst i artikkelen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS