Elan med råtøff 30-foter

Jeaenneau, Bavaria og Beneteau får en direkte utfordrer i Elans nye 30 foter. Med hardtop og konkurransedyktig pris, vil den sportslige båten kunne få mange fans.

Publisert

Slovenske Elan er nok mest kjent for sine ski, men har de senere år vokst seg store på båtproduksjon. Ikke minst på leveringer av charterbåter til havner langs Adriaterhavet. I Norge er det flere som har forsøkt seg som importører av Elan-båter, men nå  har de gått i kompaniskap med JP-Marine som har base i Namsos. JP-marine har i flere år vært største forhandler av Skorgenes sine båter i Norge, men etter konkursen, har det samarbeidet opphørt.

Johnny Pedersen som driver JP-Marine, har stor tro på at han kan få til noe med merket i Norge. Kvaliteten er det ikke noe og si på. Vi i Båtliv testet tidligere i høst 42 foteren, som virket både solid og godt utnyttet. Av Elan-båtene vi har vært i så langt, liker vi nok 35 foteren best. Den vant faktisk Båtlivs byssetest for to år siden. Mye av de samme linjeføringene og interiørløsningene finner vi igjen  i den nye 30-foteren, og man har valgt å beholde bredden på 3,5 meter. Den blir likevel mer moderne og mer minimalistisk.

I følge Pedersen så skulle båten egentlig være ferdig til Düsseldorf-messen, men er nå utsatt til våren. Pluggen er laget, men verftet har valgt å satse på en  ny utgave av 48-foteren som skal få bakvegg på sin HT-utgave.

Båten leveres med flere motortyper, både bensin og diesel, og kan fåes med både en og to maskiner.

Lengde, cm: 990

Bredde, cm: 350

Drivstofftank, ltr: 500

Ferskvannstank, ltr: 220

Ant. sitteplasser: 8

Ant. køyplasser: 4

Motor alternativ: 1x VP D6 370, 2xVP D3-170 EVC, 2xVP D3-225 EVC/DP

Powered by Labrador CMS