Q-Yachts Q30

Tilbake til framtiden

Q30 er en helt ny daycruiser med elmotor og skrog som minner om båter for hundre år siden.

Publisert Sist oppdatert

Er Q30 begynnelsen på en helt nye type båtliv? Ja, mener salgssjef Joakim Hildén hos Q-Yachts. Q30 er en banebrytende båt. Den er bygget for elmotor. Skroget er designet for minst mulig vannmotstand og for å gli best mulig gjennom vannet. Grunntanken med denne båten er at målet skal være reisen. Båten henvender seg til folk som vil nyte opplevelsen av å være på sjøen i fred og ro. Og det er unektelig en god følelse å gli utover Oslofjorden fra Aker Brygge i strålende solskinn en sommermorgen.

Ingen lukt av eksos, kun sjøbris. En tjeld farer opp tett ved skutesiden, åpenbart overrumplet av den nesten lydløse farkosten. Om bord hører vi de små bølgene klukke mot baugen. Vi sitter fritt og åpent i salongen midt i båten med hele den blå himmelen over oss.

Q30 er perfekt for denne typen godværscruising i sakte fart. Marsjfart er ni knop. I den farten holder batteriene i fem timer. Det rekker 42 nautiske mil (78 kilometer) med standard batteripakke på 30 KwT, men båten kan også fås med dobbelt batteripakke for dem som vil doble rekkevidden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS