Ekstremvær på Sørlandet

Akkurat nå blåser det 22 m/s på fra sydvest på Oksø Fyr. I ettermiddag dreier vinden til nordvest og oker til full storm.

Publisert

Hovedbilde: Webkamera fra Korsvik Marina, tatt kl 08:55 i dag.

Meterologen fraråder mindre båter å legge ut i Skagerrak idag der bølgehøyden ventes å komme opp i 5-7 meter. Flere større skip har allerede søkt havn på Skagerrakkysten og avgangene med danskebåten er innstilt. I Danmark er det meldt orkan.

Det er lavtrykket som til nå har befunnet seg rundt Grønland som idag vil slå inn over Sør-Norge med full styrke. I ettermiddag vil vinden komme opp i 25–30 meter per sekund vest for Oksøy fyr. Den kraftigste vinden er ventet i Vest-Agder, men også Aust-Agder vil oppleve kraftig vind, først fra sørvest, senetre dreiene mot nord. Spesielt vil det blåse kraftig ytterst på Tromøy og Tromøysund. Det vil ellers blåse kraftigst vest i fylket.

– Det starter trolig med en sør-vestlig vind. Det blir trolig kortvarig full storm langs kysten, men du skal ikke langt innover før det er langt roligere, sier gårsdagens kveldsvakt ved Meteorologisk institutt, Rafael Eskobar Løvdahl.

Yr.no skriver at det ventede uværet fortsatt er i fase a. Dette betyr at "meteorologene gir situasjonen spesiell oppmerksomhet og kontinuerlig vurderer utviklingen", og er foreløpig ikke det samme som et ekstremværvarsel.

Fase b vil si at uværet kategoriseres om ekstremvær, og får et navn. I Danmark blir stormen omtalt som Bodil.

Send oss bilder.

Har du bilder fra stormen som du ønsker å dele med Båtliv, eller Havnas lesere, så send dem gjerne på e-post. Bruker du Instagram, kan du bare hashtage bildet med havna, eller stormenbodil.

Powered by Labrador CMS