PLOTTERTRENDER

Stadig større muligheter

Selv om de fleste begrenser seg til klassiske ekkolodd- og kartplotterfunksjoner, er trenden større bruks-muligheter. Vi ser på årets trender som følger med plotterne.

Publisert

Plottere har blitt båtens hjerne og kan styre det meste i moderne båter. Multi Function Display er fellesbetegnelsen på det vi kaller ekkolodd, plotter eller kombi-instrument.

Skjermstørrelse, oppløsning og tilleggsfunksjoner har økt i et jevnt tempo med årene. Det spesielle med denne sesongen er at de fleste «hullene» er tettet. De fleste produsentene holder et høyt nivå, og satser på bedre systemer.

For å henge med i utviklingen har Båtlivs eksperter vært på flere pressetreff, messer og showroom denne våren. Teknologiene har forskjellig navn. Produsentene bedyrer ofte at de er unike og hjelper deg å finne mer fisk eller se ruta hjem bedre enn deres konkurrenter. Vi ser tydelig at dette ikke stemmer. Akkurat som med telefoner og datamaskiner, er det høyt nivå hos de fleste og et rimelig likt sluttresultat. Dette er gladnyhet for alle som skal handle og som ikke har så gode kunnskaper fra før.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS