Dyrt å fylle tanken

Manglende konkurranse gjør at marianer kan skru opp bensinprisen. En av dem er på Kjennøya i Telemark.

Publisert

På Kjennøya må du punge ut 13 kroner og 80 øre for literen. Vet du om noen dyrere? En annen  i samme fylke som nyter godt av manglende konkurranse er Marina i Valle.

– Noen klager på prisene, men grunnen til at drivstoff er dyrere for båt enn bil er er at pumpene betjenes, sier han til Varden.Han selger blyfri 95 for 13,19 kroner literen. Til lokalavisen forklarer daglig leder Øyvind Eriksen ved Marina Service AS i Kragerø at så lenge det er få marinaer i landet kan prisene holdes på dette nivået.

– Dette i motsetning til bensinstasjoner som opplever et stort konkurransepress, sier han og erkjenner at han har fått klager fra kunder som har fått sjokk av det høye prisnivået.

– De fleste forstår når vi forklarer at marinaen er bemannet med seks personer for å betjene kundene, sier han til Varden.

Kjenner du til dyrere bensin for båter, eller kanskje enda bedre, billige marinaer, send oss et tips, eller fortell om det i vårt debattforum. Du kan også kommentere artikkelen lenger nede på denne siden.

Powered by Labrador CMS