Du store kineser

Etter ti minutter kjøring er vi komfortable med Scandinavien 260 Sport. 26-foteren går kattemykt og skjærer sjøen elegant. Se bilder og filmklipp.

Publisert

Båtbyggerne fra Bergen anslår at de sparer rundt en halv million kroner på å benytte billig arbeidskraft fra den andre siden av kloden. Kombinert med billig arbeidskraft er det mulig å legge ned 3000 timer på hver eneste båt. Produsenten viser oss glassfiberen som er uvanlig tykk på disse båtene. Slår vi på den skulle man tro båten er pansret, og det er vel ikke langt fra sannheten.

Vi krysser hekkbølgene til følgebåten, kjenner vi straks at båten går som kniv i varmt smør. Båten er utstyrt med Volvos QL trimflaps som gir rask respons, men er lite nødvendig å bruke. Båten skyter raskt opp i plan og skroget mister liten fart når vi kjører krappe svinger. Når båten slår ned i vannflaten etter et hopp på bølgene, lander den behagelig og går videre som en katt på jakt. I båten står vi høyt med god oversikt. Vi har god oversikt over instrumentene, men vinkelen på plotteren blir litt vel krapp når man sitter. Man må belage seg å manøvrere oppreist om man skal bruke plotteren flittig.

Båten var  utstyrt med baugtruster, men da Båtliv var ute og prøvekjørte var den ute av funksjon. Scandinavien 260 Sport er godkjent for åtte personer. Vi har ikke mange minuser med denne båten, som fremstår som en positiv overraskelse.

Scandinavien 260 Sport

Total lengde 8,63 m

Skrog lengde 8,1 m

Lengde ved vannlinje 6,53 m

Største bredde 2,77 m

Dybde 0,83 m

Motor Volvo D-4 260 hk DP

Brennstoffskapasitet 300 liter

Antall personer: 8

Pris: 895.000 kr

Yacht Marine AS  

Les mer om Scandinavien 260 Sport i Båtliv nummer 8, hvor du også kan lese om prøvekjøringen av Scandinavien 200 Jeep, en 20-foter med do- og overnattingsmulighet til 125.000 kroner (uten motor).

Abonner på Båtliv

Kjøp artikkelen online

Powered by Labrador CMS