Du har aldri sett maken!

Se for deg et skrog på nærmere 50 meter som kommer dundrende gjennom bølgene i 200 kilometer i timen!

Publisert

Mange hurtigløpere har for lengst passert de magiske 100 knop, men ingen skikkelige luksusyachter har klart det - foreløpig.

Den verdenskjente marinearkitekten Donald L. Blount har bestemt seg for at tiden er inne. Han og sjefsingeniør Dean Schleicher i USA har lansert en superbåt som bryter alle grenser. De vet hva de gjør. Fra før av har de konstruert fire av verdens til nå hurtigste superyachter.

Båten er foreløpig navnløs. Den 151 lange yachten kalles bare «The TON» i båtkretser. Båten skal drives av tre vannjetmotorer; to GE LM 500 og en GE LM2500, pluss gassturbiner.

Viktigste suksessfaktor vil være vekt i forhold til balanse i båten, sier konstruktørene. Styrke i selve båtstrukturen er avgjørende for at de skal lykkes. Det pågår et omfattende beregningsarbeid for å komme frem til riktig vekt, perfekt konstruksjon og riktig materiale.

Andre viktige faktorer er design under vann, stabilisatorer og konstruksjon av vannjet og utslipp.

Båten skal kunne kjøres komfortabelt for passasjerene i 3 meter høye bølger.

Kravene til superbåten er ikke bare fart og ytre design. Det skal være en fullblods yacht med all tenkelig luksus. Og det koster, designerne regner med prisen blir 305 millioner kroner.

Donald L. Blount and Associates. Inc. i USA står bak utallige luksuskonstruksjoner. Båter som milliardærer over hele verden nyter sitt luksusliv om bord i. Men de har også marinefartøyer og fiskebåter på tegnebrettene.

Disse båtfolkene ser ingen hindringer – bare muligheter.

Nettavisen

Powered by Labrador CMS