Min mening:

Nødstige kan redde liv

I Norge drukner nesten 100 mennesker årlig. De aller fleste drukner ved fall fra kaier og brygger, men få vil betale snaue 2000 kroner for en redningsstige.

Publisert Sist oppdatert

68 personer har druknet i Norge per august. Knut Glende fortalte nylig Båtliv om en kar som var nær ved å havne på statistikken i sommer da han tok seg et bad i en av landets nyeste og største fritidsbåthavner.

Det var en ung og sprek kar som hadde stupt uti for å avkjøle seg i Leangbukta i Oslofjorden. I vannet oppdaget han at båten lå så nærme brygga at han ikke fikk ned leideren (stigen) på hekken, og det var ingen andre steder å komme opp heller. Til alt hell ble han oppdaget, og fikk hjelp. Andre har ikke vært fullt så heldige. I Leangbukta har det tidligere druknet folk ved brygga.

Per august i år hadde 68 personer druknet, 17 av dem under bading og hele 28 personer ved fall fra brygge eller land. År etter år ser vi at det er fall fra brygge og land som utgjør de aller fleste drukningsulykkene her i landet. I 2014 druknet 115 personer, 55 ved fall fra brygge og land og 14 under bading. I 2015 druknet 103 personer, 58 ved fall fra brygge og fem under bading, mens i 2016 druknet 91 mennesker, og da 46 ved fall fra brygge og seks under bading.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS