Drømmeyacht på 80 meter

Her er resultatet av et samarbeide dem i mellom på Monaco Yacht Show: «Dart 80».

Publisert

Andrew Winch Designs hører blant de fremste innen internasjonal yachtdesign. Royal Huisman i Nederland har i mer en 50 år vært et av verdens ledende super yacht-verft. I disse dager kan du se resultatet av et samarbeide dem i mellom på Monaco Yacht Show: «Dart 80».

Andrew Winch har lykkes i å skape en oppsiktsvekkende ny design i form av en lang og smal båt med skroglinjer som minner om våre oldeforeldres motorbåter, men som samtidig er helt moderne!  Eller hva sier du om en 80 meter (262 fot!), langsmal båt med store, åpne dekk både forut og akter, swimming-pool på 5x5 meter, soldekk, jacuzzi og en stor flybridge?

Nyheten presenteres i disse dager på den store superbåt-messen i Monaco i form av en stor modell av båten som har fått navnet «Dart 80».

Båten er faktisk lenger i vannlinjen enn største lengde over dekk, takket være baugen som skrår forover ned mot vannlinjen. Linjene i skroget skal i følge designeren være inspirert av delfinen, som jo både er svært hurtig og vakker i linjene. Skrogformen er også miljøvennlig ved at båten krever lite drivstoff i forhold til ytelsen. I tillegg er båten bygget svært lett i moderne materialer. Det borger for lang rekkevidde med fulle drivstofftanker.

Mikroturbin

Ikke bare vil båten være økonomisk i drift, den vil også være stillegående. Hydro-generatorer og såkalte «mikroturbiner» erstatter dieselmotorer. Alt dette resulterer i et samkjørt system som trolig viser hvor utviklingen i årene fremover vil komme. Varmen fra turbinene vil bli benyttet til oppvarming og resirkulert.

Royal Huisman har allerede erfaring med slike futuristiske løsninger fra flere større seilyachter.

Båten får to propeller som trekker vannet og som er montert som en påhengsmotor slik at de kan styres slik at båten blir meget enkelt å manøvrere. Det gjør det også mulig å holde båten i en fast posisjon, eller drive båten sidelengs eller på en hvilken som helst kurs.

Miljøvennlig luksus

Selv om det er de miljøvennlige og fremtidsrettede løsningene som har vakt størst oppsikt etter at «Dart»-båten ble kjent, kan båten by på enda mer luksus enn de fleste super-yachtene på markedet.  Ved å erstatte dieselmotorene med turbiner blir båten helt vibrasjonsfri og nesten lydløs selv under høy fart.

Innredningen er selvsagt helt moderne og «Dart 80» kan by på alt det man venter å finne om bord i en stor motoryacht. To store tendere gjør det raskt og trygt å ta seg i land.  Tenderne er plassert under fordekket når de ikke er i bruk. Det er som nevnt både svømmebasseng, jacuzzi og soldekk  for og akter. Båten kan dessuten by på trivelige salonger både under tak og ute på dekk der det er plass til både gjester og vertskap. Mannskapet har en egen avdeling om bord.

Det hører med til historien at Royal Huisman kan tilby en seilende variant av det samme 80 meter lange skroget. Da er båten utstyrt med to master og tre store seil.

Du finner mer informasjon om dette på nettsidene til Royal Huisman.

Powered by Labrador CMS