Drømmeferie i leid båt

Motorkatamaraner er på fremmasj både i Middelhavet og Karibia.

Publisert

HOVEDBILDE: Charterferie i Karibia er også mulig i motorbåt. Foto: Moorings.

Når chartersesongen avsluttes i Middelahvet begynner hovedsesongen i Karibia. Danske Sunway Seatravel er skandinavisk agent for de verdensomspennende seilcharterselskapene Sunsail og Moorings og tilbyr utleie av både motor- og seilbåter i Stillehavet, Det indiske hav og USA og Middelhavet.

Flere katamaraner

Salg- og markedesjef Niels Kjeldsen i Sunway Seatravel forteller at flerskrogsbåter med motor er på fremmasj, og nytt av året er Moorings egen trekabins 393 PC-katamaran.

Ønsker du plass til flere om bord, tilbys Moorings 474 PC, med firedoble kabiner og to enkeltkøyer i baugen. Lillesøsteren Moorings 372 passer for deg som kun trenger to kabiner. Alle tre modellene kommer med flybrigde. Båtene er tilgjengelige i Karibia, Phuket i Thailand. Tonga og Raiatea i Stillehavet, Bahamas, Tyrkia, Kroatia og Hellas.

Karibia lokker

Seilfolket har for lengst oppdaget Karibia, men nå får også motorbåtentusiastene muligheten til å feriere på egen kjøl.

– Øyene i den bristiske vestindiske øyene (BVI) er det mest populære stedet for motorkatamaraner i Karibia. Det er lett å seile her, og om kvelden ligger man for anker eller på en moringsbøye, istedet for å gå til havn.

 – Området kalles ofte «Disneyland of sailing». Størst interesse er det i BVI fra ca. 15. desember til påsken, sier Kjeldsen. Les mer her.

I Båtliv nr 1 2013, som kommer i begynnelsen i første halvdel av februar, kan du lese mer om chartermuligheter med motorbåt.

Powered by Labrador CMS