DRØMMEBÅTER i Cannes!

Båter i Sjøen blir forferdelig puslete når du kommer til Cannes årlige båtmesse.  Her blir drømmer virkeliggjort bare du har penger nok. Resten av oss får nøye oss med å se, men ikke røre.

Publisert

Kinoen er kalt drømmens tempel. Og hvor kommer du nærmere det blekede lerrets himmel enn i Cannes. Like ved det ærverdige filmpalasset på Croisetten i Cannes er det de våte drømmer som nå råder grunnen. Og vi er sluppet oppfor klisjeer. I morgen åpner en av verdens viktigste båtmesser på sjøen. Utstillingen her i Cannes feirer i år 30 årsjubileums, og det er den franske ministeren for ”Transport and Marine Affairs”, Mr. Dominique Bussereau, som åpner utstillingen.

Havnen i Cannes sentrum bugner av båter i dinosaurklassen. Og vi som trodde at 62 foteren på utstillingen Båter i Sjøen var stor, nå har vi skjønt hvor liten den egentlig var. Man ser en voksende trend over hele verden at folk søker seg mot større og større båter. Dette har selvfølgelig noe med folks økonomi og gjøre, men analytikere vi har snakket med, mener ogs det har noe med at voksne mennesker i større grad tar seg friheter til å søke friheten. Fast eiendom kan gjerne byttes i båt, store båter med god bokomfort og egen strandlinje, sies det.

Og vi er ikke i tvil om at markedet for store båter er voksende. Messen her i Cannes regnes som den mest prestisjefylte luksusbåt utstillingen av dem alle. Monaco er den eneste som slår Cannes i størrelsen på båtene.

Og som ellers i en verden preget av mye penger er det individualismen man satser på. Design er fremtredende, og der norske importører og produsenter går seg bort i teak og mahogny og dødskjedelige marineblåe skrog, viser utstillerne i Cannes at verden ser helt annerledes ut når du skyver nisselua litt bak. Her er det pastell både inne og ute. Metallicfarger og sort. Minimalisme mot tung tradisjon. Cannes viser vei i europeisk båtbygging, men vi har fortsatt til  gode å se hva de skal gjøre med all utslippsproblematikken. For den vokser definitivt med størrelsen på båten.

AU REVOIR!   

Powered by Labrador CMS