Rekkevidden er 4000 nautiske mil:

Drømmebåt for den som har god tid

Med to 75-hestere i motorrommet, klassifisering som havgående fartøy og enorm rekkevidde er Nordhavn 41 også en tilbakevending til klassisk deplasement-trawlerfilosofi.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten Europa-lanseres på Boot Düsseldorf januar som en komplett pakke, klar for virkelig lange turer. Blant annet er stabilisatorer standardutstyr på den nesten 20 tonn tunge 41-foteren.

I motsetning til tidligere, østen-produserte Nordhavn-modeller er dette er tyrkiskbygget båt. Og som vekten indikerer snakker vi om en ren deplasementbåt med lavt forbruk og stor rekkevidde.

De to 75 hk Beta-maskinene er basert på helmekaniske Kubota-blokker som er kjent for enorm pålitelighet og lang levetid, og med 3400 liter dieselkapasitet er den teoretiske rekkevidden altså vel 4000 nautiske mil. Det holder til å krysse en hel del ganske solide havstrekk uten problemer.

Nordhavn ser ikke for seg at modellen skal bli noen typisk turbåt der mange drar ut sammen. Modellen kan faktisk leveres med én lugar. I tillegg blir en dobbeltlugar-utgave tilgjengelig. Prisen? I utgangspunktet 752 000 dollar pluss avgifter.  

Tekniske data:

Lengde: 12.6 m
eter

Bredde: 4.24 m
eter

Dybde: 1,38 m
eter

Deplasement: 19,5 tonn


Diesel: 3407 liter


Ferskvann: 1136 liter


Motorer: 2 x 75 hk Beta Marine/Kubota


Toppfart: 9,5 knop

Powered by Labrador CMS