Drammenselva merket for båttrafikk

Nå erdet trygt å kjøre Drammenselva med fritidsbåt. Seilingsleden er merket frem til Nedre Eiker, skriver Drammens Tidende.

Publisert

-Drammensfjorden er kjedelig for båtfolket, men elva er kjempeflott. Og når det nå er blitt trygt å ferdes på elva, håper jeg båttrafikken vil øke kraftig, sier en patriotisk ordfører Tore Opdal Hansen til Drammens Tidende.

Drammen kommune samarbeider med havnevesenet og Kystverket om å sikre en trygg seilingsled i elva. Det er satt ut syv merkestaker som viser hvor båtene skal kjøre, for å unngå lumske grunner. 
Stakene står midt i elva nedenfor og ovenfor Landfalløybrua. Der det er to staker en rød og en grønn, så skal man kjøre mellom dem. Men de fleste stakene er røde og disse skal man ha på babord side (venstre) når man kjører oppover elva. Stakene som har refleks på toppen, skal stå ute hele sommeren, men skal tas opp om vinteren.

-Behovet for trygg ferdsel på elva øker i takt med boligbyggingen langs elvebreddene. Dessuten er jo opparbeidet elvepromenader slik at det blitt penere oppover elva og dermed hyggeligere å ferdes. I Drammen er det noen gjestebåtplasser ved Skutebrygga. 
Fra høsten av blir det ca. 100 nye gjestebåtplasser ved den nye elvepromenaden på Strømsø. Og neste år er det håp om at vi får lagt ut flytebrygger oppstrøms bybrua. Også der blir det gjesteplasser for småbåter. Håpet er at dette skal medføre økt båttrafikk på elva, sier Opdal Hansen.

Powered by Labrador CMS