Drammen vil ha Tall Ship i 2011

Etter mye om og men, har drammenserne bestemt seg for å søke om å bli vertsby for Tall Ships Races i 2011. Da feirer byen 200 års jubileum, og mange av lokalpolitikerne mener dette er et glimrende innslag i feiringen.

Publisert

Det ble i går kveld bestemt i et formannskapsmøte i Drammen at byen skal søke om vertskapsstatus for Tall Ships Races i 2011. Så langt har det  vært et politisk basketak om Drammen skulle søke eller ikke. Både 2008 og 2010 har vært oppe som alternativer. Kostnadene ved et slikt arrangement betyr at flere av bystyrets medlemmer fortsatt reserverer seg. Et slikt arrangement krever også at man må heve kraftledningene over Svelvikstrømmen, noe mange er i mot.

-Tall Ships Races passer inn i 2011 på en helt annen måte enn i 2010. 2011 er et begivenhetsrikt år, som har en helt annet attraktivitet enn året før. Jeg er litt mer risikovillig i et jubileumsår. Vi får se om bystyret er det samme, sa rådmann Wisløff til Drammens Tidende i forrige uke.

Varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) ønsker ikke at kommunen søker.

- Jeg er positiv til selve arrangementet, men ønsker ikke at kommunen skal gå inn som økonomisk garantist. Derfor kommer vi til å stemme nei, sier Freddy Hoffmann til dt.no.

Høyre signaliserer at de kommer til å stemme ja til å søke om arrangementet.

- Næringslivet er lunkne til å sponse, og det gjør at vi får litt kalde føtter. I tillegg er ikke problemet rundt seilingshøyden i Svelvikstrømmen avklart, sier gruppeleder Tore E. Hansen (Ap) til dt.no.

Han tok før møtet forbehold om at det skulle dukke opp helt nye opplysninger på formannskapsmøtet.

Sist skutene var innom Norge var det Fredrikstad som stod som vertskap. At Fredrikstad blomstret under det gedigne skutebesøket var ingen i tvil om. I etterkant ble det likevel stilt spørsmål om ikke det totale regnestykket etter besøket var vel oppblåst.   

  

Powered by Labrador CMS