Dramatisk forlis sør for Hvaler

Flaks gjorde at tre voksne mennesker ble reddet fra en snekke som sank like ved Tjurholmen på svensk side av grensen nord for Strømstad i går kveld. Etter en hektisk leteaksjon ble det etter hvert klart at en annen fritidsbåt var på vei til Hvaler med de forliste om bord. 

Publisert

Det ble dramatiske ti minutter for redningsfolkene som i går kveld rykket ut til en nødmelding fra grenseområdene mellom Strømstad og Hvaler. Når de kom frem var det eneste de hadde og forholde seg til to fendere som var plukket opp av en båt fra den svenske kystvakten.

-Etter at søket hadde pågått i ti minutter fikk vi beskjed om at de tre voksne personer var plukket opp av en skjærgårdsjeep. Frem til da opplevde vi situiasjonen svært dramatisk, og spesielt med det dårlige været som var i området akkurat på den tiden, sier Stefan Persson fra den svenske sjøredningens båt Gustaf B. Thorden stasjonert i Strømstad.

Forliset skjedde ved inngangen til Sekken sør for Hvaler og nord for Langø ikke langt fra fyret Tjurholmknappen. Båten skal da ha vært på vei mot Norge og Hvaler.

Det var et forferdelig vær i området, med kraftige kastevinder og til dels høy sjø. Båtliv var selv om bord i en større båt bare en halv time senere, og i samme området, og kan bekrefte at det var ikke vær for 20 fots gamle tresnekker.

-Snekka de hadde vært om bord hadde sunket raskt etter at store mengder vann hadde fylt den 20 fot store trebåten, forteller Pål Brusgaard, skipper om bord på redningsskøyta Odd Fellow, stasjonert i Skjærhalden på Hvaler.

Han forteller at de gikk raskt tilbake til Herføl når beskjeden om at de tre var plukket opp og angivelig da skulle være på vei mot Herføl på Hvaler. Personene var da satt på land og befant seg trygt på en kro på Herføl når Brusgaard kom til stedet. Han sier at hendelsen ikke blir politianmeldt eller videre etterforsket.

Powered by Labrador CMS