Dramatikk og ledelse i Storbritania rundt

Dagens etappe på 210 nautiske mil bød på dramatikk og gode resultater for de norske deltagerne i verdens tøffeste båtrace, Round Britain. Se dagens rapport fra det norske Goldfish-teamet.

Publisert

Rapport fra Henrik Sollie i Goldfish:

Dagens 210 nautiske mil lange etappe gikk i ruskete og varierende sjø ned til Edinburgh.

Dagen startet godt for alle de tre Goldfish teamene. Ut i starten ledet Team Lionhead hele feltet de første nautiske. I møtet med sjøen ble det større spredning i feltet, og de største båtene la seg i tet.

Alle tre lag hadde fått montert egen modifiserte og forsterkede motorbraketter før dagens etappe, og tillot at båten var noe mer ute av sjøen enn de tidligere etappene. Det ble kjørt hardt av alle tre, og det ble en del gode svev utover i rom sjø. Dette førte til at de ble valgt en rute nærmere land noen av strekkene for å holde en høyere marsfart.

For Team Lionhead og Team Sealbay ga dette en gode resultater, og Sollie og Selvaag trotlet båtene fremover i feltet, og endte til slutt begge som klare klassevinnere.

Lionhead fullførte rett bak nummer to i sammendraget (en Fabio Buzzi 55 med et sted mellom 1800 og 2400 hester) på en 4. plass og beholder da totalledelsen, men det skal kjøres på grensen for å holde denne ledelsen til mål.

Dagens store skuffelse var drevet som røk på Gutta Boyz sin båt. I 70 knop røk drevet bare 25 nautiske fra mål, noe som førte til at gutta måtte kjøre den siste distansen mot mål på en motor. Dermed mistet disse muligheten på totalseier, men de stiller igjen til start i morgen tidlig.

– Mye skal imidlertid gjøres før den tid, og nok en gang må vår sjef i depoet, og som også er med på alle etapper – Bjørn Erik Eriksen – holde sine folk i gang ut i natten for å ha alle båter 100 prosent klare til dyst i morgen tidlig, forteller Henrik Sollie i sin rapport etter dagens race.

Powered by Labrador CMS