DRAMAET OM JOHNNY FORTSETTER

Askeladden har opplevd en formidabel interesse for jakten på Johnny, den første plastbåten fra fritidsbåtprodusenten på Os. 
Nå skal han hem, sier Henrik Askvik, og sier samtidig at det fines mange ”luringer” der ute.

Publisert

-Folk har ringt fra Tromsø i nord til svenskegrensen i sør, og på Sotra utenfor Bergen etterforsker politiet nå tyveriet av en velstelt Johnny, forteller Henrik Askvik.

Jakten på Johnny har trigget publikum til kreativitet og kriminalitet. 
En luring kastet seg på finn.no, og tilbød inntil 10 000 kr for Johnny. Verre er det at på Sotra, noen mil fra Bergen, har noen stjålet en velstelt Johnny. Politiet etterforsker nå tyveriet. 
-Politiet har kontaktet oss. De utelukker ikke at tyvene vil prøve å vinne konkurransen vår. I neste måned kårer vi den fineste Johnny-båten, og vinneren kan bytte inn sin 50-åring og få en splitter ny Askeladden 435 Lite til en verdi av 55 000 kroner, sier Henrik Askvik.

Sjefen for Askeladden har selv aldri sett den 14 fot store plastbåten som ble laget i 1957, da Askeladden som en av de tre første båtprodusentene kom på sjøen med en fritidsbåt i plast i Norge. 

Over 50 tips 
-For oss er Johnny industrihistorie. 1957 ble et veiskille i materialvalg, og Johnny er definitivt opphavet til våre moderne båter. Derfor startet vi jakten på båten, og responsen har vært mye større enn ventet. Over 50 tips om mer eller mindre sjødyktige Johnny-båter er kommet inn, fra Tromsø til svenskegrensen. Dette er helt fantastisk, da det kun ble produsert mellom 300 og 350 båter av denne typen. No ska Johnny hem, sier Henrik Askvik.

Powered by Labrador CMS