Drama under redningsaksjon

Tre båter endte i problemer, blant annet Røde Kors-båten som skulle berge en RIB utenfor Sandefjord.

Publisert

Redningsskøyta «Askerbæringen» ble utkalt for å assistere Røde Kors-Båten da det endte med at tre båter fikk problemer, blant annet Røde Kors-Båten. RIBen hadde slitt seg og lå i fjæresteinene. Det var en person om bord i RIBen og redningsskjøyta fikk skutt ut en line og startet slepet. Men RIBen begynte straks å synke med akterenden først, mens personen om bord klamet seg fast til baugen.

En Fjord Terne som kom forbi gikk inn for å assistere den synkende RIBen, og kjørte dermed over slepelina. Tauet fikk den i propellen, og båten ble liggende og drive. Redningsskjøta fikk slept den fjordterna på sikker avstand fra fjæresteinene.

Da gikk Røde Kors-båten inn for å plukke opp personen i RIBen. I siste liten fikk de Marius Jørgensen  om bord før den 27 fot store RIBen sank. Men Røde Kors-båten fikk tau og en pressening fra RIBen i probellen.

I rapporten fra «Askerbæringen» fortelles det at en annen tilfeldig forbipasserende båt tok over slepet av fjordtærna. Redningsskøyta tok slepet av Røde Kors-båten inn til Sandefjord.

Foto alle bilder: Redningsselskapet

Powered by Labrador CMS