Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Sjøen for alle: Messens båt

Draco og Sting vant

Messens båter er kåret på Sjøen for alle.

Publisert

Torsdag kveld ble messens båt i kategoriene over og under 25 fot kåret på Sjøen for alle. I tillegg ble det delt ut en innovasjonspris. I kategorien under 25 fot gikk Sting 485 til topps, mens Draco 26 RS vant i kategorien over 25 fot. Båtene ble kåret av en jury som består av journalister fra Båtliv, Båtmagasinet, Vi Menn og RS Magasinet. Tre båter i hver kategori ble nominert. Sting 485 konkurrerte med vannscooteren SeaDoo Spark og Askeladden C75, mens Draco konkurrerte med Finnmaster Pilot 8 og Saga 320 HT.

Sting 485

Juryens begrunnelse for Sting 485 er at denne skjægårdsjeepen, eller styrekonsollbåten, har et stort publikum med praktiske dekkslayout. Her kombineres brukervennlighet med fordelaktig pris – og viser at etablerte konsepter kan finslipes og raffineres på en utmerket måte.

Draco 26 RS

For Draco 26 RS er juryens begrunnelse at et tradisjonsrikt norsk merkenavn videreføres med moderne produksjon og linjer. Med denne båten kan Norge igjen markere seg på det internasjonale markedet. Draco forener mange båttyper i én. Den har retrolinjer forankret i en moderne innpakning. Båten har store åpne flater som gjør den brukervennlig på gode sommerdager

Repower

Messens innovasjonspris gikk til Kellox sitt renovasjonsprosjekt Repower. På Sjøen for alle stilles det ut en gammel Skibsplast som har gått gjennom denne prosessen. Juryen mener at det å fornye gamle båter kan også ha elementer av innovasjon i seg, og å få fart på bruktbåtsalget er en nødvendig forutseting for nybåtsalg.

Olaf Olstad tok i mot prisen for renovasjonsprosjektet Repower.