Dra til sjøs med Clarkson, May og Hammond

The Grand Tour er tilbake, denne gangen innledet av nautiske apekatterier.

Publisert Sist oppdatert

De ikke så alt for vise tre herrene Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond tester igjen sjømannegenskapene når en ny sesong sparkes i gang av Amazon Primes storsatsing «The Grand Tour».

Da trioen ledet Top Gear (inntil BBC ikke orket mer av Jeremy Clarksons oppførsel) var en rekke klønete og aparte båtvarianter et tilbakevendende tema. Blant annet klarte de å krysse den engelske kanal i en Toyota HiLux med påhengsmotor.

I det store og hele har The Grand Tour etterhvert lagt litt mindre vekt på å kopiere de rene komedieinnslagene som var med på å gjøre Top Gear nokså utbrukt mot slutten, men nå er det ting som tyder på at «tre duster på tur»-konseptet er tilbake for fullt. I alle fall i den første episoden av den nye Grand Tour-serien.

 

 

Utgangspunktet er Vietnam, et land som trioen tidligere besøkte i en ganske avdempet og nydelig produsert roadtrip-episode fra 2008. Men nå er det ikke livsfarlige mopedturer og vakker natur som står i fokus. I en frittstående episode med spillefilmlengde skal Clarkson/May/Hammond forsere det sterkt trafikkerte Mekong-deltaet per båt. Og det er ingen liten ettermidagstur: Én kilde oppgir at toktet er rundt 400 nautiske mil langt og ender i Kambodsja.

Teamet har naturligvis valgt båter som understreker de tegneserieaktige personlighetene hver enkelt programleder ikler seg når det skal lages filmer. Clarkson fører en militærlignende patruljebåt, Hammond en Miami Vice-aktig «kokainsmugler» mens May har valgt en vakker, klassisk trebåt.

 

 

Trailerne som er lagt ut varsler altså ikke så mye nytt, men nå har de middelaldrende karene lagt den mest forserte komikken på hyllen en stund. Og med en tiltrengt pause og nye manusforfattere kan kanskje konseptet fungere igjen? For når kjemien er på plass og manuset holder mål kan den erkebritiske trioen være utrolig underholdende. Svaret får vi når episoden legges ut på Amazon Prime i morgen, fredag.

Powered by Labrador CMS