Dømt til fem års fengsel
Dømt til fem års fengsel

Dømt til fem års fengsel

Stavanger tingrett har dømt Johs Lunde til fem års fengsel.

Publisert

Den tidligere forretningsmannen er dømt til fem års fengsel for økonomisk utroskap og heleri. Dommen er to år mildere enn aktors påstand. Johs Lunde anker dommen.

Totalt er Johs Lunde dømt for økonomisk kriminalitet for rundt 180 millioner kroner, ifølge e24.no. Det høye beløpet skal ha vært straffeskjerpende, og i dommen slås det fast at de straffbare handlingene strekker seg fra november 2009 til august 2010, og at han foretok straffbare forhold ved flere anledninger. Lundes selskap omsatte for opp til 750 millioner kroner på det meste, men i begynnelsen av 2011 gikk over 60 av selskapene hans konkurs. Konkursen rev også med seg sentrale deler av den norske båtbransjen og har satt en rekke båtkjøpere i en kattepine ettersom båtene de hadde kjøpt og betalt var pantsatt av selgeren.

Aktor i straffesaken mot Johs Lunde krevde at han skulle dømmes til sju års fengsel. Båtliv har skrevet om underselskapene til Johs Lunde som har solgt båter til privatpersoner, men har beholdt eierskapet ved at båtene har stått oppført med selger som eier. Dermed må trolig båteierne levere båtene tilbake til konkursboet etter storkonkursen til Johs Lunde. Eierne som allerede har kjøpt båten én gang får også tilbud om å kjøpe båten en gang til.

I tillegg til fem års fengsel er Lunde dømt til fem års konkurskarantene. Lunde må også betale TFSM Solberg Eiendom AS 715.000 kroner og selskapert Alfred Solberg AS 1,9 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS