Disse sakene er mest lest i 2015

RIB-tur med kurs mot Chicago, en liten husbåt i Zanzibar og opplæring av fenderbruk, det er noen av det som er mest lest på Båtliv.no i 2015. Her er årets 12 mest leste artikler.

Publisert

Et begivenshetsrikt år med båtliv i alle varianter er over. Vi ser tilbake på de 12 mest leste sakene for 2016, og det er ikke noe tvil om at det er stor variasjon. Mest lest var RIB-turen fra Horten til Chicago, far og sønn Andreas og Alexander Øverland som satte kurs mot Chicago fra Horten - i en RIB.  Ellers husbåten som kan leies i Zanzibar høyt oppe på listen, drømmer om den perfekte sommervarmen. Tredje mest leste artikkel i 2015 er Kai Jensen som demonsterer hvordan du kanskje har festet en fender feil. Videre følger ytterligere ni andre artikler som er lest mest på Båtlivs nettsider i år. Vi ønsker deg et godt nytt år, og vi håper å få se deg på våre nye og mer innholdsrike nettsider inn i det nye året.

RIB-tur fra Horten til Chicago

Far og sønn Andreas (55) og Alexander (29) Øverland vil hedre sin slektning Magnus Andersen som hadde en transatlantisk ekspedisjon med kopi av Gokstadskipet i 1893. Ekspedisjonen kaller de «Expedition Modern Norsemen».  I vikingenes ånd ønsker de å gjøre turen med åpen båt. Valget falt da på den 8,5 meter lange RIB-en til Andreas Øverland. Som vikingskipet er også den åpen.

Her sover du med fiskene

På overflaten ser det ut som en flytende hytte. Overnattingen blir en ny opplevelse. Denne flytende hytta kan vel neppe en gang kalles en farkost, for den har vel ikke så god evne til å forflytte seg. Vi har sett lignende husbåter andre steder, også i Norge, men da i litt større skala og med motor som gjør at den kan utforske nye områder. Denne uvanlige hytta ligger utenfor kysten av Tanzania, og er en del av Manta Resort i Zanzibar.

Du henger vel ikke fenderen feil vei?

Feil bruk kan i verste fall føre til øyeskade. Slik bruker du fenderen riktig!

Stålbåt i særklasse

Nederlandske Hans Webbink kastet slipset etter mange år i Statoil for å starte som båtbygger. Resultatet når vi kommer om bord imponerer.

Man må nullstille tankene litt før man går om bord i Steeler Panorama FlatFloor 46, i hvert fall om man er bundet til litt mer konservative og tradisjonelle følelser for hvordan en båt skal se ut.

– Helikopterdekk er for standard

Hvis helikopter til yachten blir for kjedelig kan et jetfly som tar av vertikalt være løsningen.

Verdens største egotripp?

 Admiral X-Force 145 koster nesten åtte milliarder kroner. Se bilder og video!

En stor «45-foter» til 3,5 mill

 Nyhetene har ikke latt vente på seg fra Bavaria. Bli med om bord i nylanserte 450 Sport som er større enn hva navnet tilsier.

Redningsskøyte kjørte på skjær - Totalhavarerte

Normalt er det Redningsselskapet som tar bilder av havarister. Her har en av redningsskøytene selv havarert.

Slik fortøyer du med stil

Med du dette trikset blir du garantert konge eller dronning av fortøyning på brygga.

Her kjører 80 fot i 54 knop!

Otam 80 på 68 tonn cruiser i 45 knop. Bli med om bord! (Video)

Kongen av bowridere

Draco er tilbake med ny og tidsriktig design som en bowrider. Her er vår prøvekjøring av Draco 26 RS. Med video!

Skarpest i Nordkapp-familien

Nordkapp Enduro 705 har fått en skarpere V-bunn en sin prisbelønnede lillesøster. Vi har prøvekjørt med nyheten Evinrude G2 på hekken.

Powered by Labrador CMS