Highfield RIB

Disse har ti års garanti

Australske Highfield gir ti års garanti om du velger riktig materiale. Fire modeller kommer til Sjøen for alle i mars.

Publisert

Salon Nautique, Paris:

Australske Highfield har ikke vært på markedet så lenge. De produserer RIB, og på båtmessa i Paris ble de vist for publikum. Highfield har tatt seg som mål å produsere solide båter. I stedet for PVC til pongtongen brukes hypalon som et alternativ. Og i stedet for glassfiberskrog, som vi stort sett ser på RIB-er, brukes det her aluminium.

Denne kombinasjonen skal være så solid at produsenten lover ti års garanti. Velger kjøperen i stedet PVC reduseres garantien med fem år, så det er ikke noe tvil om at produsenten har størst tiltro til hypalon. Båtene som vises på messa har Honda på hekken. Det hører da med at Kellox som er forhandler for Honda i Norge gikk ut for to år siden og utvidet garantien på deres motorer til inntil seks år. Derfor tok vi en telefon til Olaf Olstad i Kellox for å høre om de har noen tanker rundt denne modellserien.

– Joda, vi har også vært i Paris og sett på disse båtene, og vi har bestemt for å ta dem til Norge, sier Olaf Olstad til Båtliv.

Han forteller videre at de tar inn så mange som fire forskjellige modeller. Alle med PVC, men hypalon blir også mulig for de som skulle ønske det.

– Hypalaon holder seg nesten i generasjoner, men det er også en betydelig prisforskjell, sier Olstad.

– Hvordan blir prisene på disse båtene i Norge?

– Det ser ut til at de blir relativt hyggelig priset. De blir ikke blant de billigste RIB-ene på markedet, men heller ikke de dyreste. Og vi snakker her om kvalitet med aluminiumskrog, sier Olstad.

Highfield produserer sine RIB-er i noen av de tøffeste farvannene i verden, Great Barrier Reef, nord i Australia. Highfield er en etterfølger av Australske Swift som har produsert aluminiumsbåter i mer enn 20 år, både til profesjonelt og privat bruk.

Powered by Labrador CMS