Dette skjer til helgen

På jakt etter en festival å gå til førstkommende helg? Langs kysten arrangeres det mer enn ti festligheter for familien.

Publisert

Foto: MANGE SKUTER: De norske skværriggerne blir å se under årets seilskutefest på Stord. Foto: Tore Idsøe.

Det kan være morsomt å rette baugen mot en festival i helgen, for det kryr av arrangementer som er verdt en titt. Her er en smakebit på det som skjer helgen 25. - 27. juni:

Fra fredag til søndag åpner Halden portene for årets Mat- og trebåtfestival, hvor torget omgjøres til en kjemperestaurant. I gjestehavnen blir det visuelt godteri, med trebåter fra fjærn og nær. På programmet står allsang, trekkspill, bryggedans, danseoppvisninger og kåring av den fineste trebåten og matretten.

Rybak i Horten

Rett over fjorden kan Vestfold by på flere arrangementer. Helgen åpnes i Horten fredag med Fyrverkerikonserten. Her skal Eurovision-ansiktene Alexander Rybak og Didrik Solli-Tangen opptre. Lørdag starter seks uker lange Glade dager i Stavern, som frister familien med ulike aktiviteter, blant annet båtsightseeing, museer og konserter.

Ved innsjøen Mjøsa går Hamar Music Festival av stabelen, som for første gang åpnet dørene i 1999. Festivalen åpner allerede torsdag, og loser deg gjennom en helg med varierende musikk, fra pop til blues.  Blant artistene som kommer kan vi nevne Joe Cocker, Alice Cooperm Sivert Høyem, Postgirobygget, Noora Noor med mange flere.

Strandfest på Verven

Nærmere hovedstaden blir det sommerfest på Verven strand på Åros, en 50 år gammel tradisjon. Lørdag 26. juni inviterer lokalbefolkningen til familiefest med musikk, grilling og aktiviteter på stranden.

Mye å foreta seg i Agder

Med båt i Agder-fylkene har du nok å foreta deg til helgen. Vi begynner i vest, nærmere bestemt i Mandal, hvor man kan se sommerrevy, oppsatt fra 18. juni til 3. juli. I Aust-Agder derimot, kan du få med deg to eventer. Fra 25. juni til 4. juli arrangeres Lillesanddaene, med skjærgårdsgudstjeneste, konsert for ungdommen og ikke minst en gigantisk frokost, da hele gågata dekkes til måltid kl. 10. For musikkglade kan også Risør Kammermusikkfestival friste, som går av stabelen fra tirsdag 22. juni til søndag 27. juni.

I Hordaland er det Stordfest i Stord fra fredag til mandag.  Da fylles byen med seilskuter og et yrende liv på land, med et estimert besøkstall på 35 000 besøkende.  I Sogn og Fjordane kan du få med deg Måløydagene (25. - 27. juni), med tivoli, olabilløp, og Nordfjord Talent, en talentkonkurranse for 8 - 18-åringer, bygget etter samme lest som TV2s Norske Talenter.

Egen barnefestival i Kristiansund

Kristiansund fylles med Tahiti-festivalen fra 23. - 27. juni, som byr på Jahn Teigen, DumDum Boys, Sivert Høyem og allsang.  Dessuten får barna sin egen festival på søndagen.

Nord i landet, i Nordland, finnes to festivaler til helgen. Lundefestivalen i Røst varer hele helgen, mens det på lørdagen er duket for havfiske i Andenes. I Harstad fra 19. - 26. juni er det festspill og regatta, som har vært arrangert siden 1965.

Førstkommende lørdag braker det også løs i Fredrikstad. Hankø Raceweek starter i år 26. - 29. juni med regatta for X-41, X-35, First 40.7 og ORCi. Den tradisjonelle Hankøregattaen følger i dagene 1. - 4. juli med de vanlige innbudte kjølbåtene.

Powered by Labrador CMS