Dette skjer til helgen
Dette skjer til helgen

Dette skjer til helgen

Norges største trebåtfestival i Risør åpner dørene denne helgen. Samtidig underholder Marit Larsen, Lars Vaular, Chand, Åge Alexandersen, Postgirobygget, Donkeyboy på flere av helgens festivaler.

Publisert

Bilde over: TREBÅT I FOKUS: Idylliske Risør vil til helgen preges av trebåter og båtstemning under Risør Trebåtfestival.

I Halden denne helgen er det grenseritt, som er Sveriges største og et av Norges største terrengsykkelritt, med start i Strömstad. 80 km skal gjennomføres av sykkelglade lørdag, og avsluttes ved Fredriksten Festning.

Det er ikke bare sykkelløp på agendaen denne helgen. På Mjøsa fortsetter Sommerslagere med Jubel Event på Gjøvik Gård, og til tirsdag åpner den store Øyafestivalen i hovedstaden. Festivalen er Norges største musikkfestival innenfor pop og rock, med artister som Lillebjørn Nilsen, Lars Vaular, Girls, Ingrid Olava og Pavement.

Svelvikdager i Vestfold

Rett over fjorden, i Svelvik, arrangeres Svelvikdagene. Til Vestfold kommer Wenche Myhre, Wig Wam og Askim Holm, samtidig som at det blir mulig å se kystvaktfartøyet Nornen og et SeaKing-helikopter.

Denne helgen går dessuten Norges største trebåtfestival av stabelen, fra torsdag til søndag. Til Risør Trebåtfestival kommer 150 trebåter, Jahn Teigen, forsvarsministeren og Nils Ole Oftebro. Den sjøgående historiens betydning får også en helt spesiell plass i år. I august er det 500 år siden Flåden ble opprettet på kongelig dekret fra København, med særskilte båter, utstillinger og arrangementer ved havnebassenget

Fisk i Langesund

Fiskefestivalen i Langesund starter 6. august og holder dørene åpne til 8. Festivalen er en av landets største åpne sjøfiskekonkurranser, som gjerne samler 200 deltakere. På torget i Langesund blir det store telt med konkurranser og aktiviteter.

Lost Weekend i Askøy utenfor Bergen har pop på programmet, og huser blant annet Marit Larsen, Lars Vaular, Bob Hund og Datarock. Festivalen åpner torsdag og avsluttes lørdag.

Vandrefestival

I Nordfjord blir det guidede vandrerturer til omkring 30 ulike turmål. Fra 7. til 15. august blir det barnevandringer, brevvandring, toppturer, kulturvandring, stavgang, byvandring, pilgrimsvandring og andre vandringer.

På øya Frøya utenfor Trondheim er det Frøyafestivalen til helgen, 6. - 7. august. Dit kommer Marit Larsen, Chand, Åge Alexandersen, Postgirobygget, Donkeyboy med flere. I samme fylke, på Lysøysund er det samtidig Kystkulturdagene med tema Åfjordsbåten.

Musikkuke i Nordland

I Bodø er det 6. - 15. klart for Musikkfestuke, med opera, John Lill, bykonserter og orkestre. Musikkuken ble etablert i 1980, og arrangeres samme uke hvert år.

Befinner du deg i Tromsø har du to festivaler å gå til i helgen: Karlsøyfestivalen på Karlsøy og Senjafestivalen i Gryllefjord.

Powered by Labrador CMS