Dette kan du gjøre til helgen

Selv om vi går inn i den siste helgen i juli finnes det mer enn nok å finne på langs kysten. Over ni festivaler går av stabelen denne helgen - deriblant Tall Ships Race i Kristiansand.

Publisert

FOLKEFEST: Kristiansand er helgens sentrum, da det er duket for Tall Ships Race-fest i byen.

Mange fylker er representert i helgens festivalprogram. Øst i landet, i Engelsviken, går forestillingen Tre om Taube - Vals om bord mot slutten, og avsluttes søndag 1. august. Det samme gjelder Brottsjø om fiskernes liv, som hadde sin siste skuespill onsdag denne uken. I resten av landet dukes det opp til flere jazz- og bluesfestivaler!

Jazz i hovedleia

I hovedleia til Oslo, i Drøbak, kan alle bluesentusiaster få dekket sine behov under Drøbak Blues Festival. Fra fredag 30. til lørdag 31. blir det artister, sang og festival ved leia, det tiende året på rad.

På Mjøsa fortsetter Sommerslagere med Jubel Event på Gjøvik Gård. Her kan du blant annet møte hele orkesteret fra suksessen Singing Bee, under ledelse av Beat for Beat-pianist Trond Nagell Dahl.

Rock og kunst

I Holmestrand er det Rock Art festival med artister som Royal Rebulic, Black Snakes og Styrthjelm. Festivalen åpner portene torsdag 29., og slutter søndag samme helg, og byr i tillegg til konserter på en rekke kunstnere, som Tuva Haug og Kikki Hovland.

Denne helgen arrangeres også Canal Street i Arendal, med en masse artister for enhver smak på programmet. Ole Paus, Arendal Big Band, Synne Sanden, Lady Moscow, Thom Hell, Sivert Høyem, Lars Lillo-Stenberg, Ingrid Olava, Gåte, Ulf Lundell og Melody Gardot - for å nevne noen. Festivalen, som er den 14. i rekken, strekker seg fra 27. juli til søndag 1. august, og er Norges største jazz- og bluesfestival.

Tall Ships Race

Fra 29. til 1. august dukes det opp til fest i Kristiansand, da byen er vertshavn i år. Totalt er det forventet 300 000 besøkende. På scenen blir det variert program, med Bjørn Eidsvåg, Marte Wulff, Radio Jam, Mhoo med flere - samtidig som at havnen fylles med mer enn 100 skuter.

Litt lenger oppover langs kysten, i Stavanger, går Tattoconvention på Sjøhusene av stabelen, et møtested for tattovører og interesserte,

Paperboys i Sogn og Fjordane

På Skjerjehamn i Sogn og Fjordane er det Utkantfestival fra torsdag til søndag denne helgen. Paperboys, Ole Paus og Veronica Maggio er tre av mange artister som vil fylle helgen. Skjerjehamn er et knutepunkt på Vestlandet, og ligger nord på Sandøy i Gulen kommune, og ligger nær skipsleia.

Mye i Trøndelag

Denne helgen skjer det mest i Trøndelag. I Trondheim kan du få med deg Olavsfestdagene fra torsdag til tirsdag. Det blir historisk marked, eventyrstund, ridderturnering, katolsk messe, konsert med Kent og mye mer.

På øya utenfor byen, Hitra, er det Bussekaillfestival, med start den 30. juli. Festivalen tar frem sine gamle kunster, mat og musikk. Festivalen ble gjenopptatt i 2005, etter et tusen år langt opphold. På programmet finner vi mye dans, kirkekonsert, akrobatikk, flamenco, ansiktsmaling, orkestre og konserter.

Powered by Labrador CMS