Dette er en Toyota

Bilprodusenten Toyota har bygget denne aluminiumsbåten med motorer fra Landcruiser. Går alt etter planene blir dette den første båten i deres nye Ponam-serie.

Publisert

Toyota blir ikke bare å se på landeveien, i hvert fall ikke hvis deres siste prosjekt blir mer enn en døgnflue. Den nye 35 fot lange båten er motorisert med to diesel V8-ere fra Toyota Landcruiser. De to 4,5 liters, åttesylindrede motorene, yter til sammen 730 hestekrefter. Disse hestekreftene kommer godt med når den nesten ni tonn tunge båten skal dyttes opp i fart. Båten er godkjent for 12 personer, og har en uvanlig høy flybridge med plass til fem voksne. Denne flybridgen er veldig unorsk, og det er neppe det norske markedet Toyota sikter seg mot med denne båten. Denne flybridgen er ikke bare ulekker, sett med norske øyne, men den gir også mye vindmotstand og er et stort vindfang. Uten flybridge kunne nok båten sett mye mer linjelekker ut.

Egen teknologi

Båten blir utstyrt med automatiske trimflaps som styres med Toyotas egen teknologi. Bilprodusenten tar også i bruk deres egen teknologi til bruk av joystick, som kan brukes når man skal legge til. Joysticken styrer både baugtrustere og propellene, og skal gi en kontroll som vi kjenner igjen fra Volvo Penta sitt IPS-system. Produsenten opplyser at det også blir et intercom-system for kommunikasjon for eksempel mellom flybridge og styrehuset. Og som med moderne biler blir det regnsensor som aktiviserer vindusviskerne.

Nytt forsøk

Nå er ikke Ponam 35 den første båten Toyota forsøker seg med. Toyota prøvde seg også sent på 90-tallet, med sin Toyota Epic, motorisert med en Lexus-motor, som henvendte seg til et helt annet marked enn Ponam 35. Toyota Epic satset mer på vannsport-segmentet.

Toyota mener nå at Ponam 35 vil bli det første eksempelet av en ny linje båter, innenfor Ponam-segmentet. Salgsmålene er ikke så veldig høye med Ponam 35. Toyota håper på å få solgt 15 båter. Produsenten opplyser at de vil satse mot de som ønsker å bruke båten til fiske og båtturer. Prisen opplyses å starte på 56.200.000 yen. Det tilsvarer nærmere 4,5 millioner norske kroner før skatter og avgifter.

Spesifikasjoner

Lengde: 11,95 meter

Bredde: 3,94 meter

Vekt: 8400 kg

Skrog: Aluminium

Drivstofftank: 850 liter

Vanntank: 170 liter

Antall passasjerer: 12

Pris: Nærmere 4,5 millioner kroner

Powered by Labrador CMS