Dette er en Bella!

HELSINKI (Båtliv): Tro det eller ei, dette er en Bella. 700 Patrol er designet av Espen Thorup, og den skiller seg ut fra alt vi har sett fra Bella tidligere.

Publisert

Skroget er mer robust enn alle andre båter fra Bella. Med den rette baugprofilen får båten en lengre vannlinje, og den har en dyp v-bunn på 22 grader.

– Dette gir mykere gange bedre rettningstabilitet og god styringsfart i lave hastigheter. Båten har en lavere profil også, hvilket gir bedre stabilitet underveis og redusert vindfang. Vi føler at vårt fokus er annerledes enn en del av konkurrentene ved at godt skrog og komfort underveis er prioritert, forteller Espen Thorup til Båtliv. Det vakuumstøpte skroget har fire langsgående stringere som skal sørge for et sterkt og stivt skrog.

Båten har solide håndrekker, og vitner om at dette er en bruksbåt. Det er enkel gjennomgang fra hekk til baug gjennom styrehuset, men det er også mulig å bevege seg på siden, på dollbordene.

Innvendig er det mulighet for enkel overnatting. Båten har også fått en smart toalettløsning. En førstegangsbesøkende kan aldri gjette at det lille skapet i hjørnet i styrehuset faktisk er et toalett med full ståhøyde. Slik funker det: Man vipper opp luka på toppen, som også sperrer for innsyn forfra. Deretter går man inn, lukker døra og trekker for forhenget som dekker for innsyn fra siden.

Båten har fin sittegruppe med en benk på hver sin side av et relativt stort bord. Mellom førerstolen og toalettet er et pantry med kokemulighet. Takluker gir fint lys i kabinen.

Som ekstrautstyr har man mulighet for å legge til baugpropell, trimplan, radar, plotter, ankerspill og varmeapparat for å nevne noe. Prisen for grunnmodellen i Finland, med en Mercury F150 XL ELPT EFI var satt til 55 090 Euro, eller 39 900 Euro for båt uten motor.

Powered by Labrador CMS