Det finnes alltid en løsning

Har du for lang- eller kortstammet motor på båten din? Har tilten gått i stykker eller du ønsker deg tilt på en motor uten disse mulighetene? Det finnes ettermarkeds-deler som lett løser problemene til en forholdsvis billig penge.

Publisert

Har du for lang eller kort stamme på motoren din ut fra det som båten er bygget for, finnes det ganske enkle løsninger på problemet. Amerikanske CMC Powerlift har spesialisert på monteringsbraketter til utenbordsmotorer. I tillegg kan du nå få tiltsystemer til motorer fra 2 til 130 hk. Prisen på lifter varierer ut fra størrelsen på motoren, men starter rundt 9000 kroner. For et tiltsystem for ettermontering starter prisen på cirka 5000.

En fordel med CMC Powerlift er at den har hydraulikken innebygget i braketten. 
Dette elimenerer muligheten for lekkasje av hydraulikk olje i slange og kuplinger, og gjør installasjonen enkel. I de fleste tilfeller kan en bare skru av motoren og la den henge i krana mens en monterer motorheisen. Alt av bolter, ledninger, releer og brytere er med i prisen.

CMC PT 130 er en hydraulisk powertrim og tilt som passer for ettermontering på de fleste motorer tom 130 hk som ikke har powertrim og tilt fra før eller hvor denne er defekt. Du setter den bare mellom båten og motoren, og bruker de samme hullene som motoren er skrudd fast gjennom nå til å skru den fast.
Så ingen ekstra borring i hverken båt eller powertrim og tilt brakett er nødvendig.
Den bygger bakover 6" (ca 15 cm) som i de fleste tilfeller bare er bra for fartsegenskapene.

CMC har også en 5" Vertical Extension som i praksis er 2 vinkler med ferdig borede hull etter BIAM mønsteret for bruk når en trenger å heve akterspeilet med en "stamme høyde" (12,5 cm eller 5"). Maks godkjent størrelse for disse er V-6 firetakt motorer. En enkel og ikke minst rimelig måte for å kunne bruke en motor med for lang stamme. Disse ”vinklene” koster cirka 1500 kroner


En annen liten sak som CMC har er 2 graders kiler som en bruker hvis akterspeilet er for mye eller for lite vinklet. Dette er i maskinert aluminium og ikke bare støpe aluminium. Alle produkter fra CMC er produsert i 6061-T6 sjøvannsbestandig aluminium.

Importør er Norwegian Boats i Engelsviken.

Powered by Labrador CMS