Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Designpris til Nordkapp og et toalett

Nordkapp 605 Enduro og båttoalettet Jets Vacuum er hedret med Merket for god design.

Publisert

Det har strømmet på med priser for Nordkapp 605 Enduro. I fjor ble den kåret til messas båt på Sjøen for Alle, den ble kåret til årets motorbåt i Europa i sin klasse - og som om det ikke var nok har båten også blitt hedret med Merket for god design.

Utmerkelsene ble delt ut 2. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd.

– Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne i Norge akkurat nå, sier Line Aandal Røijen, prosjektleder i Norsk Designråd. 

Juryen fra Norsk designråd begrunner prisen med at Nordkapp 605 er resultatet av et svært velutført designarbeid, og skriver følgende:

«Skroget har blitt bredere og vannlinjen lengre for å gir mer komfort og mindre motstand. Gjennom designprosessen er det også jobbet bevisst med å få båten til å plane i lav hastighet for å redusere bruken av drivstoff. Mange nye og kreative løsninger ivaretar sikkerheten om bord og gjør båten enklere i bruk. Vindskjermen er løst på en bra måte, den er mer heldekkende og beskyttende for norske vindfylte sommerdager og kalesje/sprayhooden kan lett skjules når den ikke trengs. Estetisk er linjene rene og utrykket dempet, med mange eksklusive detaljer. Nordkapp har laget en verdig arvtager som ivaretar fremtidens behov både for design, sikkerhet og kvalitet og som får juryen til å glede seg til sommeren.»

Nordkapps eier Ronny Antonsen og Nordkapps designer Espen Thorup mottok prisen i går.

Sjøtoalettet Jets Vacuum mottok også pris for godt design. Hareidsbaserte Jets Vacuum, en av verdens største leverandører av sanitærsystemer til båter, har utviklet et toalett som er bedre å sitte på, lettere å rengjøre og som ser penere ut. Nå håper de på suksess både på land og på de sju hav. 

– Vi har over halvparten av det maritime markedet for vakuumtoaletter globalt, men konkurransen er hard. Vi innså at en ny toalettmodell med unike egenskaper, ville kunne gi oss en stor fordel i konkurransen. Målet vårt ble dermed å utvikle et toalett som ser lekkert ut, er enkelt å gjøre rent, har god ergonomi og som er lett å montere, forteller Tor Rønnestad, som er sjef for forskning og utvikling i Jets Vacuum.