Boot Düsseldorf 2017

Boot Düsseldorf: Verdens største innendørs båtmesse.
Boot Düsseldorf: Verdens største innendørs båtmesse.

Denne uken åpner verdens største innendørs båtmesse

Mange nordmenn reiser til Boot Düsseldorf der 17 haller er fylt med 1800 utstillere. Her er noen messetips om du vurderer å ta turen.

Publisert Sist oppdatert

Boot Düsseldorf er stort. Enormt stort sett med norske øyne og for oss som er vant med Sjøen for Alle på Lillestrøm.

For å ta noen eksempler: Sjøen for alle hadde i fjor 26 612 besøkende. Boot Düsseldorf hadde 247 000 besøkende. Av disse kom om lag 50 000 fra andre land, fordelt på 52 forskjellige land. Deriblant flere norske besøkende. Denne tyske båtmessen består av om lag 1800 utstillere, fordelt i 17 haller.

Båtliv har rapportert fra Boot Düsseldorf de siste ti årene. Dette er messen der også European Powerboat of the Year (motorbåter) og European Yacht of the Year (seilbåter) deles ut. I år er tre norske motorbåter nominert.

Prisutdelingen er lørdag 21. januar. Hvis det er mulig, sender vi live på Båtlivs Facebookside fra kl 20:30. Får du ikke fulgt med på livesendingen, oppdaterer vi straks på batliv.no og SEILmagasinet.no hvem som vinner i de forskjellige klassene.

Følg med på nett

Selv om Båtliv og SEILmagasinet dekker store deler av Boot Düsseldorf 2017, er jo noe av det gjeveste å ta turen selv og oppleve denne enorme messen. Husk at dette er en båtmesse med 17 utstillerhaller.

Har du interesse for alle kategoriene, som blant annet er motorbåt, seil, vannsport og fiske, så bør du beregne god tid. Vår erfaring er at én dag blir litt for lite. Tiden går fort når man trasker fra hall til hall, og antall kilometer i løpet av en dag blir fort ganske mange når man går fram og tilbake mellom utstillerne i de forskjellige hallene.

På denne båtmessen er det også verdt å få med seg ekte tysk brautwurst, som serveres på uteområdet.

Reise og overnatting

Det går direkte fly til Düsseldorf fra Gardermoen. Via andre flyplasser går turen ofte via en av de store flyplassene i Europa, som for eksempel Schiphol i Amsterdam. Vær oppmerksom på at enkelte dager er mer populære enn andre, og du må da etter hvert belage deg på mellomlanding hvis du skal holde billetten innenfor en fornuftig pris.

Messen åpner dørene for publikum lørdag 20. januar. Det anbefales at du da reiser fredag, og billigste direktefly er i skrivende stund 3218 kroner. Men allerede nå er vel denne prisen noe høyere. Klarer du deg med en mellomlanding er billigste fly 1350 kroner, tur retur fra Gardermoen.

Düsseldorf har god kapasitet på hoteller. Prisen for helgen som vi bruker som eksempel, koster fra 1104 kroner for to netter for to personer. Man kan ta metro fra flyplassen til sentrum. Turen tar cirka 20 minutter. Og fra sentrum går det jevnt med kollektiv trafikk til messeområdet, cirka 15 minutter (linjene U79 og U79).

gelaendeplan_en_945x677
gelaendeplan_en_945x677

Taxi fra flyplassen til sentrum ligger på om lag 25 euro, men reiser man flere i følge, er det behagelig å komme helt fram til hotelldøren omtrentlig til samme pris. Du finner også tips om transport og mer informasjon om selve messen på messens egne nettsider.

Messeoversikt (klikk her for å se bilde i full størrelse)

Powered by Labrador CMS