Denne RIB-en kan du kjøre på land

RIB med hjul kan være et alternativ for deg som ikke har båtplass. Nå har amfibie-RIB-en Sealegs kommet til Norge.

Publisert

I pinsehelgen opplevde Iver Sørdahl på Verket i Hurum at en RIB kom 50 meter fra sjøen og opp i hagen hans. Men det finnes faktisk RIB-er som er beregnet for å kjøre på land, men under mer kontrollerte omstendigheter. Sealegs som lager amfibie-RIB har nylig fått en norsk importør på Vestlandet. Rogaland Marine tar inn flere modeller av denne RIB-en med hjul. Båten finnes i både 6,1 meter og 7,1 meter, og både som proffmodeller og fritidsmodeller.

AWD

Sealegs 6,1 RIB Fritid har et skrog av aluminium og pongtonger laget av Hypalon, noe som gjør dette til en robust båt. Og hjulene til tross; importøren opplyser at båten til og med kan brukes til vannski. Og når båtturen er over er ikke denne båten avhengig av båtplass. Med hjulene som drives hydraulisk fra kraften fra en 24 hestekrefters Honda kan den enkelt kjøre opp på land. Det er ikke ofte vi skriver om fartspotensialet på land for båter, men denne har en topphastighet på ti kilometer i timen. På vannet går vi over til knop, og topphastighetn er da ikke mindre enn 35 knop, noe vi ikke anser som så verst med en båt på nesten ett tonn og med fire hjul. Båten har tohjulstrekk, og trekker på bakhjulene. Men er du villig til å betale litt ekstra får du den også med AWD, altså drift på alle de tre hjulene.

Større modell

Blir 6,1 meter for snaut om du skal ha en amfibie-RIB, så får du den også med en lengde på 7,1 meter. Også her med mulighet for AWD. Denne leveres med en 150 hestekrefters Evinrude utenbordsmotor og har på vannet en topphastiget på 38 knop, mens den på land kan gå i ti kilometer i timen.

Sealegs 6,1 RIB med 115hk Evinrude koster fra 680.000 kroner, mens Sealegs 7,1 RIB med 150hk Evinrude koster fra kr. 850.000 kroner. Disse prisene inkluderer også en 24 hk Honda for fremdrift av hjulene.

Powered by Labrador CMS