Denne har ubåt på badeplattformen

Man må jo ha gul ubåt på badeplattformen! Bli med om bord i den 42 meter lange yachten «Sofia» som er lastet med leketøy for voksne.Film og bildespesial!

Publisert

>> Se bildespesial!

>> Se film!

Vi vandrer bryggelangs på båtutstillingen i Cannes. På enden av den ene brygga er det spesielt én båt som fanger vår oppmerksomheten, en 42 lang yacht. Men det er hva vi ser på badeplattformen som virkelig får oss til å stoppe opp og nærmest nynne Beatles sin Yellow Submarine. På badeplattformen står en gul ubåt!

Nå hører det med at når man ser på de store båtene på Cannes international boat show, så er det ikke alle man kommer om bord i, da de er privateide, og da i hvert fall ikke med et kamera og journalist-akkreditering hengende om halsen. Vi spør høflig og får et uventet svar.

Bli med om bord, se film (teksten fortsetter under filmen)

Få de mest spennende båtnyhetene først: Følg Båtliv på Facebook

Spesialkran

– Jo da, dere skal selvfølgelig få komme om bord og få ta bilder, svarer en høflig utstiller. Vi følges over leideren, litt i høyde over ubåten, før vi er på akterdekket på den 42 meter lange yachten på 450 tonn. Vi blir fortalt at krana på akterdekket som løfter ubåten opp og ned av vannet koster nesten like mye som selve ubåten. Men vi ser ikke krana. Det viser seg at den er integrert i badeplattformen, og vi kan så vidt se omrisset av den når vi kikker ned i teakdørken på den enorme badeplattformen. Når ubåten ligger ute kan krana også fungere som en ekstra brygge, som en forlengelse av den allerede 42 meter lange båten. 

I filmen over kan du se hvordan krana fungerer.

Tremanns ubåt

Ubåten er av typen C-Quester 3, bygd av U-Boat Worx. Du har kanskje sett den russiske presidenten Putin dykke ned med en ubåt? Det er samme fabrikat, men en annen modell. Når du starter neddykkingen med denne er det greit å være klar over at den veier 4,5 tonn og er godkjent for dykk ned til 100 meter, nok til at du skal kunne ta en titt på Blüsher som ligger omtrent på denne dybden i Drøbaksund. Ubåten har surstoff nok for tre personer i opptil åtte timer.

Ipad-styrt

Vi får også en omvisning om bord i yachten, som er lastet med finurlige løsninger og leketøy for voksne. Her er en salong som er større og langt bedre utstyrt enn en vanlig stue i norske hjem. Vil du se på TV er det bare å tra fram iPad-en som styrer alle flatskjermene rundt i båten. Ipad-en styrer det meste, alt fra flatskjermen til elektrisitet. Med hjelp av iPad kan man også følge med på båtens posisjon på storskjermene. Man ser da fart, vanntemperatur, dybde og mye mer med et spesialutviklet program som også benytter Google Earth. Ute på øvre dekk er det enda mer moro. Akter er det tre vannscootere, en mindre RIB og en større lystbåt med vannjet. Enda en kran sørger for at man lett får båtene opp og ned. På samme dekk er det et lite treningssenter for eieren.

I Båtliv kan du seinere lese mer om Moon 42M.

Se film!

Powered by Labrador CMS