Delta med 54-fots fartsbåt

Med en tre motorer og en toppfart på 40 knop vil svenske Delta friste båteiere som allerede har en tilsvarende stor båt, men en enda morsommere storbåt å kjøre.

Publisert

– Dette blir en relativt dyr båt, men den vil appellere til folk som har hatt båt i denne størrelsen, eller større og tyngre cabincruisere, sier den norske forhandleren Trond Egil Toft i Smart Powerboats.

– Norsk pris er ikke klar enda, og den svenske prisen blir offentliggjort på messa, legger han til. Verdenslanseringen blir på Scandinavian Boat Show i Stockholm som åpner 10. november.

Trippelinstallasjon

Deltas forretningsidé har helt fra starten av vært å tilby høy fart kombinert med lavt drivstofforbruk, og Delta 54 IPS er ikke noe unntak i så måte. Med trippelinstallasjon av Volvo Penta IPS/600 ligger toppfarten rundt 40 knop, og meningen er at den spesielle skrogformen skal medføre at båten går lettere og bedre gjennom bølgene.

I en pressemelding skriver produsenten at  godt som hele båten er bygget i sandwich med karbon og er vakuumstøpt med vinylester for å bli så sterk og lett som mulig. 

Lekkert og enkelt

Produsenten har ennå ikke offentliggjort interiørbilder, men Trond Egil Toft har vært om bord, og er imponert over båten han håper å finne norske kjøpere til. Planløsningen er sjenerøs. Her er et stort akterdekk med fri møblering og en rommelig dekkssalong med pantry langs hele styrbord side. Opp et trinn finner du førerplassen hvor det er egen utgang til dekk.

Det er mulig å styre båten med en joystick fra akterdekket. Med IPS kan man manøvrere en så stor båt enklere og med større presisjon enn de fleste klarer med en jolle.

Aircondition og dørkvarme

Helt foran finnes en romslig rederkabin med egen dusj og toalett. To gjestekabiner med to senger i hver under salongen deler på et like fint badeværelse. Alle tre har fått eget TV og lydanlegg, i tillegg til aircondition og dørkvarme.

Akter sitter en real badeplattform som hydraulisk kan senkes ned under vannoverflaten for enkelt å ta opp vannscooter eller lettbåt.

Dette er båten som skal videreføre det svenske varemerket på nye markeder, og den nybygde fabrikken i Estland står klar til å bygge enda større modeller. I pressemeldingen fra Delta kommer et lite hint.

– Blir den neste en 75-foter…?

Powered by Labrador CMS